NHL: Kralji po tretji zmagi nad Vancouvrom na pragu senzacije

Kopitar in soigralci so še tretjič zapored v končnici ugnali Vancouver Canucks (1:0) in so na pragu konferenčnega polfinala.

Objavljeno
16. april 2012 08.14
Posodobljeno
16. april 2012 08.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Na tretji tekmi končnice so hokejisti Los Angelesa v razprodani domači dvorani Staples Center poskrbeli za nadaljevanje hokejske pravljice, saj so še tretjič zapored ugnali favorizirano moštvo Vancouver Canucks, ki je tokrat klonilo z 1:0. Kralji so tako na pragu velike senzacije, saj jih le še zmaga loči od napredovanja v konferenčni polfinale.

Spet je v domačih vratih blestel Jonathan Quick, ki je zbral kar 41 obramb, edini zadetek na tekmi pa je v 47. minuti dosegel Justin Brown. Akcijo za zmagoviti gol je začel slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je podal Justinu Williamsu, slednji pa je neuspešno streljal proti vratom Vancouvra. Do odbitka je prišel Brown in zadel za pomembno zmago.

V uvodu druge tretjine pa se je Hrušičan prvič v karieri zapletel v pretep. Brown je namreč grobo podrl gostujočega kapetana Henrika Sedina, kar je povzročilo precej vroče krvi. Reagiral je Alex Burrows, ki se mu je po robu s pestmi postavil Kopitar in si tudi prislužil petminutno izključitev. V noči na četrtek bodo imeli Kralji lepo priložnost, da prvič po letu 2001 pridejo do uvrstitve v konferenčni polfinale.

Manj uspešno pa je bilo sinoči moštvo Detroit Red Wings, kjer igra tudi Jan Muršak. Mladi slovenski igralec tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro, rdeča krila pa so proti Nashville Predators klonila s 3:2.

Izidi končnice lige NHL, 1 kolo:

Zahodna konferenca:

Detroit Red Wings - Nashville Predators 2:3

(Nashville vodi z 2:1 v zmagah)

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1:0

(Los Angeles vodi z 3:0 v zmagah)

Vzhodna konferenca:

Florida Panthers - New Jersey Devils 4:2

(moštvi sta izenačeni na 1:1)

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 8:4

(Philadelphia vodi z 3:0 v zmagah)

Poglejte kako sta se s pestmi pomerila Kopitar in Burrows