NHL: Kralji polepšali Carterjevo vrnitev v Philadelphio

Hokejisti Los Angelesa so bili na gostovanju boljši od Philadelphie s 3:2, Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
25. marec 2014 09.14
HKN-SPO-LOS-ANGELES-KINGS-V-PHILADELPHIA-FLYERS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Philadelphia - Kralji iz Los Angelesa so bili ponoči s 3:2 boljši od Philadelphie, ki je prekinila niz petih zaporednih zmag (vrhunci v spodnjem videu).

Los Angeles je povedel v 22. minuti z golom Jeffa Carterja, ki se je prvič vrnil v mesto, kjer je leta 2005 začel svojo kariero v ligi NHL.

Domačini so imeli le minuto kasneje odlično priložnost za izenačenje, a se je plošček po strelu Vincenta Lecavalierja odbil od leve vratnice, prečke in desne vratnice ter naposled nazaj na ledeno ploskev.

Kralji so znali izkoristiti smolo svojih nasprotnikov in so v 38. minuti podvojili vodstvo, po podaji Anžeta Kopitarja in Robyna Regehrja je zadel Justin Williams. Sledil je povratek Philadelphie, ki je z goloma Matta Reada (41.) in Jakuba Voračka (49.) izenačilo na 2:2, vendar pa so gostitelji naposled ostali praznih rok, za kar je poskrbel Dwight King v 51. minuti.

Los Angeles je z 88 točkami na šestem mestu zahodne konference, pred njim so Colorado (94), Chicago (97), Anaheim (99) ter San Jose (101) in St. Louis (103), ki sta si že zagotovila mesti v končnici.

Montreal prekinil zmagoviti niz Bostona

Svoj zmagoviti niz so prekinili tudi pri Bostonu, ki so po dvanajstih zaporednih zmagah po kazenskih strelih morali priznati premoč Motrealu z 1:2.

V rednem delu sta bila strelca Aleksej Emelin pri Montrealu (7.) in Patrice Bergeron (55.) pri Bostonu, zmagovalca pa je odločil Aleksej Galčenjuk, ki je zadel v četrti seriji kazenskih strelov.

 

 

Izidi:

Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 2:3

(Anže Kopitar podaja v 18:05 min. za Los Angeles)

New York Rangers - Phoenix Coyotes 4:3 (po podaljšku)

Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:2 (po kazenski strelih)

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 3:4 (po kazenski strelih)

Dallas Stars - Winnipeg Jets 2:1

Calgary Flames - San Jose Sharks 2:1 (po kazenski strelih)