NHL: Kralji prekinili pogodbo z Richardsom, Lidström in Fedorov v hramu slavnih

Los Angeles Kings so predčasno prekinili pogodbo z napadalcem Mikom Richardsom, vzrok ni znan.

Objavljeno
30. junij 2015 10.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Severnoameriško hokejsko moštvo Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski as Anže Kopitar, je prekinilo pogodbo napadalcu Miku Richardsu.

Kralji v izjavi za javnost niso želeli razkriti razloga, zakaj so predčasno prekinili pogodbo, navedli so le, da je Richards kršil pogodbo. Kot poročajo ameriški mediji, naj bi bil razlog kriv incident na ameriško-kanadski meji.

Mike Richards je imel z Los Angelesom veljavno pogodbo še za naslednjih pet let, pri čemer bi letno zaslužil po 5,75 milijona dolarjev. Vodstvo kluba je Richardsa želelo prodati in se je med sobotnim naborom dogovarjalo z Edmontonom in Calgaryjem, ko so izvedeli za incident. Pri Los Angelesu so nemudoma ustavili pogajanja in z Richardsom prekinili pogodbo, zaradi česar klubu ne bo treba plačati preostalega denarja.

30-letni kanadski napadalec je za Los Angeles igral od leta 2011 in s klubom osvojil dva Stanleyjeva pokala, v svoji karieri pa je na skupno 710 tekmah vknjižil 482 točk (179 golov + 303 podaje).

Pri Los Angelesu sta se v zadnjem času v središču pozornosti znašla še dva igralca, Slavo Vojnova so lani jeseni obtožili družinskega nasilja, medtem ko se je Jarret Stoll zaradi posedovanja kokaina za las izognil zaporu.

Lidström in Fedorov med novimi obrazi v hramu slavnih

Vodstvo lige NHL je sporočilo imena igralcev, ki bodo z 9. novembrom postali člani hrama slavnih. To čast so si prislužili Nicklas Lidström, Sergej Fedorov, Chris Pronger, Phil Housley, Angela Ruggiero, Peter Karmanos mlajši in Bill Hay.

Nicklas Lidström velja za enega najboljših branilcev vseh časov. V svoji bogati karieri je osvojil štiri Stanleyjeve pokale in kar sedemkrat prejel nagrado Norris Trophy za najboljšega branilca v ligi. 45-Letni Šved, ki se je upokojil leta 2012, je na 1564 tekmah dosegel 264 golov in 878 podaj.

Sergej Fedorov je v ligi NHL igral 18 sezon in z Detroitom osvojil tri Stanleyjeve pokale, postal pa je prvi Rus z vsaj 1000 točkami. Fedorov je na 1248 tekmah zabeležil 1179 točk (483+696).

Tudi Chris Pronger je imel izjemno bogato kariero. Pohvali se lahko s tem, da je osvojil Stanleyjev pokal (leta 2007 z Anaheimom), s kanadsko reprezentanco dvakrat osvojil naslov olimpijskega prvaka (2002, 2010) in tudi en naslov svetovnega prvaka (1997). V ligi NHL je igral na 1167 tekmah in vknjižil 698 točk, pri čemer je leta 2000 prejel tako nagrado za najboljšega branilca kot tudi najkoristnejšega igralca rednega dela.