NHL: Kralji s slabo drugo tretjino nemočni proti Vragom

Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci izgubili proti New Jerseyju s 3:5, Anže Kopitar ni vpisal novih točk.

Objavljeno
15. januar 2015 09.23
afp_hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so se pred domačimi gledalci pomerili z New Jerseyjem in izgubili s 3:5 (vrhunci v spodnjem videu).

Za Kralje je bila tokrat usodna druga tretjina, v kateri so prejeli kar štiri gole in pred zadnjimi dvajsetimi minutami zaostajali z 1:5, kar je bil prevelik zalogaj. Anže Kopitar ni vpisal novih točk.

Moštvi sta v prvi tretjini sprožili po pet strelov v okvir vrat, uspešnejši pa so bili gostje, ki so vodilni gol dosegli 14 sekund pred koncem. Mike Cammalleri je ob številčni premoči podal z desne strani, pred golom pa se je najbolje znašel Steve Bernier in v gneči plošček poslal v mrežo.

Los Angeles se je v drugi tretjini hitro vrnil v igro in izenačil v 22. minuti prek Dustina Browna, nato pa so Vragi dosegli kar štiri zaporedne gole. Steve Bernier je v 29. minuti še drugič izkoristil številčno premoč in zadel za 2:1, Martin Havlat pa je le 23 sekund kasneje povišal na 3:1.

Pri domačih so po tretjem prejetem golu zamenjali vratarja in namesto Martina Jonesa nad led poslali Jonathana Quicka, kar pa ni ustavilo Vragov. Mike Cammalleri je Quicka premagal že v 31. minuti, kar je bil tretji gol gostov v razmaku zgolj 68 sekund, odlično tretjino gostov pa je zaokrožil Michael Ryder v 38. minuti (5:1).

Domačini so v zadnji tretjini le ublažili poraz, najprej je Marian Gaborik v 48. minuti zadel za 2:5, Justin Williams pa v 60. za končnih 3:5.

Kralji bodo naslednji dvoboj igrali v noči s sobote na nedeljo, ko bodo gostili Anaheim.

 

 

 

Rezultati lige NHL

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3:5

(Anže Kopitar brez strela v 19:59 za Los Angeles)

Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 2:3

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1:0

Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 4:0