NHL: Kralji s Toffolijem v glavni vlogi zatrli Plamena (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL s 5:3 premagali Calgary. Anže Kopitar ni obogatil statistike.

Objavljeno
13. februar 2015 08.30
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Po dolgi in naporni turneji v gosteh so se hokejisti ekipe Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL vrnili v domačo dvorano in tokrat v rumeni kombinaciji dresov (noč legend) premagali moštvo Clagary Flames s 5:3. Plamena so bila boljša v vseh treh prejšnjih obračunih te sezone, zdaj pa so jih Kralji vendarle uspeli zatreti.

Slovenski zvezdnik v dresu prvakov Anže Kopitar tokrat svoje statistike ni obogatil, v nekaj manj kot 20 minutah, ki jih je preživel na ledu, je ostal brez gola ali podaje. Junak tekme je bil s tremi zadetki Tyler Toffoli. »Res smo odigrali zelo solidno tekmo. Ko igramo tako, je zmeraj zabavno - sploh, če ob tem še zmagaš. Dvakrat so hitro zadeli, toda to nas ni ustavilo. Ostali smo pri svoji igri, trdo garali, gole pa dosegali v pravem času,« je po tekmi povedal Toffoli, ki je prvič v ligi NHL dosegel hat-trick. »To je osebni dosežek. Smo ekipa, osebna statistika ne šteje tako veliko. V tem času sezone je pomembno le, da zmagujemo. To je naša tretja zaporedna zmaga, moramo nadaljevati v tem slogu,« je še dodal Toffoli.

Kralji so dobro odprli tekmo, vratar Jonas Hiller je prvič klonil v četrti minuti, ko je Toffoli po polprotinapadu lepo počakal s strelom na sredini, nato pa sprožil za 1:0. Domači so imeli za tem še nekaj lepih priložnosti, zlasti Jeff Carter na začetku druge tretjine, a je v vratih blestel Hiller. Gostje so naposled tudi izenačili. Od daleč je sprožil T. J. Brodie, visok plošček pa je ob Robynu Regehrju iznajdljivo preusmeril David Jones za 1:1. Le 32 sekund pozneje so gostje prešli celo v vodstvo. V gneči pred Jonathanom Quickom je plošček našel Mason Raymond in ga v mrežo poslal za 1:2.

Hiller je tudi v nadaljevanju sivil lase Kraljem in navijačem. A se je pritisk na vrata vendarle obrestoval 15 sekund pred koncem druge tretjine. Najprej je sijajno prodrl Carter, v nadaljevanju akcije pa je strel Jaka Muzzina v gol preusmeril Toffoli za 2:2. Carter je s podajo vpisal 500. točko v NHL. Na krilih izenačenja so nato odprli zadnjo tretjino in hitro prišli do vodstva. Plošček je za 3:2 med nogama Hillerju za novo vodstvo domačih poslal Dwight King. V 46. minuti je nevarno poskusil tudi Kopitar, nato pa je z močnim strelom od strani Hillerja premagal Jordan Nolan (4:2). Popoln večer je s »hat-trickom«, prvim v karieri, po samostojnem prodoru in preigravanju skozi noge v 49. minuti tekme kronal Toffoli in zadel za 5:2. Hiller je po 40 strelih in petih golih moral iz vrat, zamenjal ga je Karri Ramo. Calgary je tekmo zaključil z golom Raymonda, ki je po napaki Regehrja v 53. minuti premagal Quicka s 5:3.

Kralji bodo v noči na nedeljo doma gostili Washington in se skušali oddolžiti za zadnji poraz v gosteh.

 

NHL:

Los Angeles Kings - Calgary Flames 5:3
(Anže Kopitar ni dosegel gola ali podaje za LA Kings)

New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3:2

Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1:2

Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 3:4 (podaljšek)

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 4:5 (kazenski streli)

Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 3:6

Minnesota Wild - Florida Panthers 2:1

Nashville Predators - Winnipeg Jets 3:1

Colorado Avalanche - New York Rangers 3:6