NHL: Kralji so se znesli nad Edmontonom

Los Angeles Kings so na domačem ledu premagali Edmonton s 6:1, Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
15. oktober 2014 09.42
SPO-HKO-HKN-EDMONTON-OILERS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči s torka na sredo gostili Edmonton in ga visoko premagali s 6:1, tako da kanadsko moštvo še naprej ostaja brez zmage (vrhunce si lahko ogledate v spodnjem videu).

Domačini so nastopili brez poškodovanega Slovaka Mariana Gaborika, kar pa se jim ni niti malo poznalo. Ob njegovi odsotnosti je zablestel Tanner Pearson, ki je vknjižil dva gola in podajo, najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar pa je vpisal novo točko za podajo ob drugem golu gostiteljev.

Kralji so svoj strelski niz začeli že v četrti minuti, ko je po odlični podaji Tylerja Toffolija zadel Jeff Carter. Le 75 sekund kasneje je Los Angeles vodil že z 2:0. Anže Kopitar je z leve strani napadalne tretjine podal na drugo stran, kjer je natančno sprožil Justin Williams. Domačini so odlično prvo tretjino zaokrožili v deseti minuti, ko je z igralcem manj zadel Tyler Toffoli.

Los Angeles je v drugi tretjini nadaljeval z izjemno predstavo, najprej je Dustin Brown v 26. minuti povišal na 4:0, zgolj 15 sekund pozneje pa se je med strelce vpisal še Tanner Pearson. Isti igralec je v 46. minuti izkoristil številčno premoč Kraljev in zadel za 6:0, Edmonton pa je častni gol dosegel prav v zadnji minuti prek Matta Hendricksa.

Domačini so imeli danes še en razlog za veselje, saj je njihov trener Darryl Sutter postavil klubski rekord. Kanadski strateg se je najhitreje prebil do stotih zmag v rednem delu, za ta dosežek je potreboval le 184 tekem:

»Če bi bil še mlad trener, potem bi bil ta dosežek zares lep. Visoka zmaga je dobra za vzdušje v slačilnici, vendar pa je treba poudariti, da v tej sezoni še nismo dobili divizijske tekme, za kar bomo morali še poskrbeti. Mike Richards je v prvem napadu dobro nadomestil Mariana Gaborika, odlično se ujame s Kopitarjem. Lahko smo srečni, da imamo veliko igralcev, ki se znajdejo na različnih položajih,« je po zmagi povedal Sutter.

 

 

Izidi lige NHL

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 6:1

(Anže kopitar podaja in dva strela na gol za Los Angeles)

New York Rangers - New York Islanders 3:6

Washington Capitals - San Jose Sharks 5:6 (kazenski streli)

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 3:4 (kazenski streli)

Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 1:2

Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 3:4 (kazenski streli)

Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 2:4

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 3:2 (podaljšek)

Nashville Predators - Calgary Flames 2:3 (kazenski streli)