NHL: Kralji spet zapravili vodstvo v zadnjem delu, podaja Kopitarja

Moštvo Los Angelesa je proti Minnesoti že vodilo z 2:1, nato pa v 62 sekundah prejelo dva gola in izgubilo.

Objavljeno
01. april 2014 10.09
APTOPIX Wild Kings Hockey
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL vpisali poraz, prvega po nizu šestih zaporednih zmag, pred domačimi navijači so morali namreč premoč priznati Minnesoti, ki je bila - predvsem po zaslugi odlične zadnje tretjine - boljša s 3:2. Kralji so bolje začeli in bili v prednosti vse do konca 44. minute, ko sta v razmaku 62 sekund vratarja Jonathana Quicka zaporedoma matirala Matt Moulson in Mikko Koivu in zrežirala popoln preobrat za zmago.

Domače moštvo je sicer že v sedmi minuti v vodstvo popeljal Alec Martinez po podaji slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja. Minnesota se je v začetku drugega dela vrnila v igro, ko je ob številčni premoči na ledu zadel Zach Parise, vendar pa je v 32. minuti za vnovično prednost Los Angelesa poskrbel Justin Williams po podaji izkušenega Slovaka Mariana Gaborika, ki je v 13 dvobojih v dresu svojega novega moštva prispeval že devet točk.

»Pokazali smo enostavno premalo. V zadnjih tednih se nam rado dogaja, da v zadnji tretjini izgubljamo vodstvo, kar nam res ni podobno,« je poudaril strelec drugega gola Kraljev Justin Williams.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Minnesota Wild 2:3 (Anže Kopitar 0+1 v 20:17 minutah)
New Jersey Devils : Florida Panthers 6:3
Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 2:1 (po kazenskih strelih)
Anaheim Ducks : Winnipeg Jets 5:4 (po podaljšku)