NHL: Kralji spomnili na najboljše čase, Kopitar med podajalci

Na gostovanju v St. Louisu je Los Angeles zmagal s 4:1, za vodstvo 3:0 je podal slovenski hokejist Anže Kopitar.

Objavljeno
12. februar 2013 07.33
Posodobljeno
12. februar 2013 07.33
APTOPIX Kings Blues Hockey
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

St. Louis - Moštvo slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings je s 4:1 zmagalo na sinočnjem gostovanju pri St. Louis Blues. Pri tem je točko za podajo vpisal tudi Hrušičan, ki je na ledeni ploskvi preživel 18 minut in bil podajalec pri tretjem golu kraljev za vodstvo s 3:0.

V vrstah Kraljev je znova dobil Dustin Penner, v vratih pa je prvič letos začel Jonathan Bernier, ki je dobro opravil svoje delo in k zmagi prispeval 19 obramb. Junak večera v vrstah kraljev, ki se sedaj po petih tekmah vračajo v domačo dvorano Staples Center, je bil Jeff Carter, ki je zadel dvakrat, enkrat pa je bil z igralcem več na ledu uspešen še Davis Drewiske. Končni izid 4:1 pa je postavil Jarret Stoll.

V vrstah gostiteljev je bil prav tako z igralcem več v zadnji minuti druge tretjine uspešen Alexander Steen, Andy McDonald pa je pri tem vpisal 300. podajo v karieri.

Branilci naslova prvaka v ligi NHL so sicer  izgubili štirikrat v zadnjih šestih tekmah in so ta čas zadnjeuvrščena ekipa pacifiške skupine, na zahodu pa za tri zmage zaostajajo za zadnjim mestom, ki še vodi v končnico. Vseeno je sinočnja predstava spet spomnila na čase, ko so si utirali pot do naslova.

»Ko si priigramo vodstvo, ga je treba tudi zadržati. Mislim, da smo danes naredili korak v pravo smer,« je po tekmi dejal zvezdnik večera Carter.

Kralji se po seriji petih gostovanj zdaj vračajo nazaj v Kalifornijo. Naslednja tekma jih čaka šele v noči na petek po našem času, ko v Staples Center prihaja prav Columbus.

Vrhunci tekme med St. Louisom in Los Angelesom:

NHL:

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 1:4
(Anže Kopitar: 21 minut, 1 podaja za LA)

New York Islanders - Carolina Hurricanes 4:6

Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 5:2

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 6:2

Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes 2:3 (podaljšek)

Calgary Flames - Minnesota Wild 1:2 (kazenski streli)