NHL: Kralji ugnali vodilno moštvo lige

Hokejisti Los Angelesa so zmagali na gostovanju pri Chicagu (5:4), Anže Kopitar je prispeval gol in podajo

Objavljeno
26. marec 2013 06.46
Posodobljeno
26. marec 2013 07.14
Kings Blackhawks Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Chicago - Aktualni prvaki lige, hokejisti Los Angelesa, so v noči s ponedeljka na torek gostovali pri trenutno najboljši ekipi lige Chicagu in ga premagali s 5:4 (vrhunci v spodnjem videu).

Zmaga z velikim številom golom je za Kralje prišla ob pravem času, ob zadnjih dveh porazih proti Vancouvru (0:1) in Dallasu (0:2) niso dosegli gola, njihova strelska suša pa je pred začetkom sinočnje tekme trajala 126 minut in 14 sekund.

Dvoboj so bolje začeli domačini, ki so povedli v 6. minuti z golom Michaela Frolika, kar je bil tudi izid prve tretjine. V drugi je po petih minutah nadaljevanja pri Kraljih izenačil najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, kar je bil za Los Angeles prvi gol po 150 minutah in 35 sekundah.

Gostje so tri minute kasneje tudi prvič povedli, ko je z igralcem manj zadel Jarret Stoll, a nato so pobudo prevzeli domačini in z drugim golom Frolika (35. minuta) in prvim Patricka Kaneja (20.) znova prešli v vodstvo. To pa še ni bilo vse, kar so gledalci videli v drugi tretjini, saj je točno 40 sekund kasneje na 3:3 izenačil Dwight King. Zadnjih dvajset minut tekme se je začelo z golom domačina Jonathana Toewsa v 44. minuti, nato pa sta za zmago Los Angelesa zadela Tyler Toffoli (49.) in Dustin Brown (59.), ki mu je asistiral Anže Kopitar.

Chicago navkljub porazu ostaja na prvem mestu zahodne konference, v kateri je vknjižil 51 točk, tri več od Aneheima in enajst več od Minnesote, Los Angeles je šesti (38).

Aktualni prvaki lige so po zmagi nad Chicagom odpotovali v Washington, kjer jih bo danes v Beli hiši sprejel predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama. Na slovesnosti bodo poleg njih tudi prvaki ameriške nogometne lige Major League Soccer, igralci Los Angeles Galaxyja.

Tretji zaporedni poraz Anaheima

Najbližji zasledovalec Chicaga na Zahodu, Anaheim, sinoči ni izkoristil poraza vodilne ekipe, saj je tudi sam izgubil proti San Joseju (3:5).

Če Chicago in Anaheim nizata nekoliko slabše rezultate - izgubila sta drugo oziroma tretjo zaporedno tekmo -, pa prav nasprotno velja za Minnesoto. Tretjeuvrščena ekipa zahodne konference je po visoki zmagi nad Dallasom (7:4) dobila že šesto zaporedno tekmo, po formi pa zaostaja le za prvo ekipo Vzhoda Pittsburghom, ki je slavil na zadnjih 12. tekmah.

Vrhunci tekme med Chicagom in Los Angelesom

Izidi:

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4:5

(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles)

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3:2 (kazenski streli)

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:7

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3:5

Ottawa Senators - New Jersey Devils 3:2 (kazenski streli)

Nashville Predators - Edmonton Oilers 3:2

Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 2:3