NHL: Kralji v Minnesoti do točke

Hokejisti Los Angelesa so po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti Minnesoti (3:4), Anže Kopitar prispeval podajo.

Objavljeno
30. marec 2013 23.22
Posodobljeno
30. marec 2013 23.22
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Minnesota - Aktualni prvaki lige NHL so ponoči gostovali pri Minnesoti in sredi druge tretjine vodili z dvema goloma razlike, na koncu pa so se morali zadovoljiti le s točko, saj so domači slavili po izvajanju kazenskih strelov (3:4).

Kralji so povedli v osmi minuti, ko je z igralcem več po podaji Jakea Muzzina in Anžeta Kopitarja zadel Dustin Brown. Domači so izenačili šest minut kasneje, ko je vratarja Jonathana Quicka premagal Matt Cullen. Druga tretjina se je začela povsem po željah Los Angelesa, kateremu je ob številčni prednosti novo vodstvo zagotovil Jeff Carter (24. minuta), na 3:2 pa je v 32. minuti povišal Justin Williams.

Domači so svoj povratek začeli v 34. minuti prek Charlieja Coyla, podaljšek pa je nato izsilil Zach Parise v 49. minuti dvoboja. Ker se rezultat tudi po dodatnih petih minutah ni spremenil, so sledili kazenski streli. Pri teh je Minnesota prikazala izjemno natančnost, saj so zadeli vsi trije hokejisti, ki so dobili priložnost - Zach Parise, Mikko Koivu in Matt Cullen -, medtem ko je bil pri Los Angelesu uspešen le Mike Richards.

V zahodni konferenci je na prvem mestu Chicago (53 točk), drugi je Anaheim (50) in tretja Minnesota (44), Los Angeles je peti (41).

Pittsburgh zaokrožil popolni marec

Trenutno najbolj vroče moštvo lige NHL, Pittsburgh Penguins, je v noči s sobote na nedeljo gostilo New York Islanderse in jih premagalo z 2:0.

Pingvini so tako dobili 15. zaporedno tekmo in zaokrožili pefektne predstave v mesecu marcu, v katerem so zmagali na prav vseh petnajstih tekmah. S tem so poskrbeli tudi za zgodovinski dosežek, saj so kot prva ekipa, ki je v določenem mesecu igrala vsaj deset tekem, le-tega končali s popolnim izkupičkom.

Pittsburgh je večino današnjega dela moral opraviti brez zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki ga je plošček po petdesetih sekundah zadel v usta, tako da je predčasno zaključil s tekmo in kasneje tudi prestal operacijo. Domači so oba gola dosegli v zadnji tretjini, prvega v 49. minuti prek Matta Cooka, končni izid pa je v 54. minuti postavil James Neal. Pri rekordni zmagi Pingvinov je sodeloval tudi novinec v moštvu in nekdanji kapetan Calgaryja Jarome Iginla, ki je igral 17 minut in 30 sekund ter v tem času sprožil tri strele na nasprotnikova vrata.

Pittsburgh je s 56 točkami najboljši na Vzhodu (kot tudi v ligi NHL), sledita mu Montreal (49), ki je s 3:0 premagal New York Rangerse, in Winnipeg (38), ki je z 1:3 klonil proti Carolini.

Vrhunci dvoboja med Minnesoto in Los Angelesom

Rezultati

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 4:3 (po kazenskih strelih)

(Kopitar podaja v 22:34 za Los Angeles)

Buffalo Sabres - Washington Capitals 3:4 (kazenski streli)

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 4:0

San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 3:2 (kazenski streli)

Montreal Canadiens - New York Rangers 3:0

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2:0

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3:1

Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 1:3

Colorado Avalanche - Nashville Predators 1:0 (podaljšek)

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 0:4

Florida Panthers - New Jersey Devils 3:2 (podaljšek)