NHL: Kralji v Nashvillu streljali s slepimi naboji

Los Angeles Kings so na gostovanju pri Nashville Predators klonili s 3:0. Anže Kopitar je tokrat ostal brez novih točk.

Objavljeno
08. februar 2013 07.05
Posodobljeno
08. februar 2013 07.26
HKO-HKN-SPO-160918251
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Nashville - Hokejisti Los Angeles Kings na gostovanjih še naprej ne najdejo prave forme. Tokrat so pri Nashvillu klonili s 3:0, to pa je bil že njihov tretji poraz na zadnjih štirih gostujočih tekmah. Čeprav so bili Kralji tisti, ki so večkrat poizkusili s strelom proti vratom (32:14), pa so bili gostitelji tisti, ki so bili pri tem bolj spretni. Za nameček je Pekkia Rinne z 32 obrambi prvič v tej sezoni uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

Predatorji so povedli že po vsega slabih treh minutah igre, ko se je med strelce vpisal Gabriel Bourque. Čeprav so bili v drugi tretjini boljši nasprotnik Kralji, pa so v 28. minuti po golu Colina Wilsona vnovič zadeli gostitelji. Izjemno predstavo je vnovič prikazal domači branilec Kevin Klein, ki je zbral dve podaji. Klein je tako v 32. minuti našel samega Wilsona, ki je še drugič na tekmi premagal Jonathana Quicka.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v 20 minutah na ledeni ploskvi poiskusil s tremi streli, a tokrat ostal brez novih točk. »To je moštvo, ki zelo gara. V prvi tretjini nismo bili dovolj borbeni in prav to je delalo razliko celo tekmo,« je dejal kapetan Kraljev Dustin Brown.

Detroit Red Wings so v gosteh prepričljivo premagali St. Louis Blues s 5:1, Jan Muršak pa ni igral za zmagovito moštvo. Za Detroit so zadeli Daniel Cleary, Jakub Kindl, Cory Emmerton, Damien Brunner in Valtteri Filppula, za St. Louis pa Alex Pietrangelo.

Izidi NHL:

Nashville Predators - Los Angeles Kings 3:0

St. Louis Blues - Detroit Red Wings 1:5

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 2:3 - kazenski streli

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 5:2

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 5:4 - kazenski streli

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 4:3 - podaljšek

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 4:2

New York Rangers - New York Islanders 4:1

Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2:3 - podaljšek

Minnesota Wild - Vancouver Canucks 1:4

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2:3

Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 2:6