NHL: Kralji v Phoenixu občutili moč Kojotov, Kopitar s točko

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v Phoenixu izgubili z 2:5, potem ko so po 32 minutah zaostajali že z 0:4.

Objavljeno
13. marec 2013 07.17
Posodobljeno
13. marec 2013 07.17
HKN-73759101
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Phoenix - Hokejisti Los Angeles Kings so sinoči v NHL na gostovanju v Phoenixu doživeli mrk in s Kojoti izgubili z 2:5. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem golu aktualnih prvakov in tako vpisal točko.

Kojoti so se tako Kraljem oddolžili za zadnji poraz v Staples centru, ko je domače moštvo zmagalo s 4:2. Tokrat so si hokejisti Phoenixa po že 32 minutah igre zagotovili visoko vodstvo s 4:0. Danec Mikkel Boedker je kar dvakrat zatresel mrežo gostujočega moštva, uspešna sta bila še Shane Doan in Raffi Torres.

Vendarle so uspeli hokejisti iz Los Angelesa poraz omiliti. V zadnjem delu so si priigrali številne priložnosti. Prvi zadetek je za kralje zabil Mike Richards, po podaji Kopitarja je bil na začetku zadnje tretjine uspešen še Dustin Brown za 2:4. Končni izid 5:2 je postavil Rob Klinkhammer.

»Težko je bilo. Bili smo utrujeni, oni pa sveži,« je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter. Kralje zdaj čakata dva obračuna s San Josejem, najprej v noči na petek. »Mislim, da bo za nas izjemno pomembno, da se zavedamo dejstva, da smo prebrodili začetne težave in da igramo vse boljši hokej. A kljub temu te pogled na lestvice lahko užalosti, saj te vsaka tekma, ko ne osvojiš točke, veliko stane in pomeni padec. Tako pač je v zahodni konferenci v tej skrajšani sezoni prvenstva NHL,« je pred novimi izzivi dejal Brown.

Los Angeles v pacifiški skupini s 30 točkami (14 zmag, 9 porazov in 2 poraza po podaljšku) zaseda drugo mesto, za vodilnim moštvom skupine Anaheim Ducks pa zaostaja devet točk. Phoenix in San Jose imata točko oziroma dve točki manj od kraljev, zadnji Dallas pa štiri točke manj od branilcev naslova.

NHL:

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 5:2
(Anže Kopitar podajalec pri drugem zadetku LA Kings)

uffalo Sabres - New York Rangers 3:1

Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 1:2 (kazenski streli)

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2:3

St. Louis Blues - San Jose Sharks 4:2

Dallas Stars - Nashville Predators 0:4

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 0:4

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 3:2

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 5:2

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 1:2

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 0:4