NHL: Kralji v San Joseju do tridesete zmage v sezoni

Los Angeles Kings so na gostovanju pri San Jose Sharks zmagali po podaljšku s 3:2. Anže Kopitar je vknjižil podajo.

Objavljeno
25. januar 2016 06.37
Posodobljeno
25. januar 2016 06.59
M. Ž.
M. Ž.

San Jose - Hokejisti Los Angelesa so v noči z nedelje na ponedeljek gostovali pri divizijskem rivalu San Joseju in ga po podaljšku premagali s 3:2.

Kralji so v gosteh dvakrat zaostajali, se rešili trinajst sekund pred koncem rednega dela, zmago pa jim je v peti minuti podaljška priboril Marian Gaborik. Slovenski as Anže Kopitar je prispeval podajo, 28. v sezoni (13+28).

San Jose je povedel v 25. minuti, ko si je Joe Thornton izboril plošček v napadalni tretjini in izza gola podal Tomasu Hertlu, ta ga je nemudoma poslal k Joeju Pavelskemu, ki je z leve strani premagal Jhonasa Enrotha.

Gostje so izenačili v 47. minuti z igralcem več, ko je po podaji Anžeta Kopitarja in Jakea Muzzina z razdalje zadel Drew Doughty.

Domačini so le pet minut kasneje ponovno vodili, za kar je poskrbel Logan Couture. Kralji so bili na pragu poraza, vendar pa jih je trinajst sekund pred koncem rešil Vincent Lecavalier, ki je bil uspešen iz neposredne bližine.

Moštvi sta nato igrali podaljšek, v katerem so bili uspešnejši gostje, tekmo je v peti minuti odločil Marian Gaborik.

Los Angeles je tako dosegel trideseto zmago sezone, s katero se je utrdil na prvem mestu pacifiške divizije. Kralji imajo sedaj 63 točk, drugouvrščeni San Jose pa 54.


Rezultati lige NHL

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:3 (po podaljšku)

(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

Carolina Hurricanes - Calgary Flames 5:0

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2:0

Ottawa Senators - New York Rangers 0:3

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins prestavljeno