NHL: Kralji v Winnipegu izgubili tretjo zaporedno tekmo

Los Angeles Kings so na gostovanju v Winnipegu izgubili z 1:4 in doživeli tretji zaporedni poraz. Kopitar je dosegel gol.

Objavljeno
25. marec 2016 06.44
Posodobljeno
25. marec 2016 07.11
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Winnipeg - Hokejisti Los Angelesa so ob koncu meseca marca v slabi formi, tokrat so na gostovanju v Winnipegu izgubili z 1:4 in doživeli tretji zaporedni poraz.

Anže Kopitar je bil edini strelec Los Angelesa, to je bil njegov 25. gol sezone. Domačini so ob zaostanku z 0:1 zabili štiri gole in se veselili visoke zmage. Razmerje strelov je bilo 34:24 za Kralje.

»Nismo zadovoljni z zadnjimi rezultati, hitro bomo morali popraviti stvari. V nobenem delu sezone si ne smeš privoščiti treh zaporednih porazov. Hitro bomo morali začeti zmagovati, saj izgubljamo prednost v pacifiški diviziji in dober položaj pri vrhu zahodne konference,« je bil nezadovoljen branilec Los Angelesa Drew Doughty.

Los Angeles je povedel v 30. minuti, ko je z igralcem več zadrsal po desni strani in z diagonalnim strelom premagal Ondreja Paveleca.

Winnipeg je izenačil v 39. minuti. Matt Halischuk si je priboril plošček za golom in podal do osamljenega Adama Lowryja, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti.

V zadnji tretjini je Winnipeg pritisnil na vrata Los Angelesa, sprožil dvakrat več strelov (10:5) in dosegel tri gole. Že po petnajstih sekundah je za vodstvo domačih poskrbel Dustin Byfuglien, 2 minuti in 39 sekund kasneje je na 3:1 povišal Paul Postma, končni izid pa je v 59. minuti postavil Drew Stafford, ki je iz svoje obrambne tretjine zadel v prazno mrežo.

Los Angeles po današnjem porazu ostaja pri 93 točkah, njegov najbližji zasledovalec v pacifiški diviziji je Anaheim (90), ki je ponoči po podaljšku izgubil proti Torontu, a si kljub temu zagotovil mesto v končnici.

Rezultati lige NHL

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 4:1

(Kopitar gol za Los Angeles)

Boston Bruins - Florida Panthers 1:4

Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 2:3

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 0:3

Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 4:3

Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 6:5 (po podaljšku)

Minnesota Wild - Calgary Flames 6:2

Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:2 (po kazenskih strelih)

Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 2:4

Arizona Coyotes - Dallas Stars 3:1

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 3:6