NHL: Kralji v zadnji tretjini ob zmago, nova podaja Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so vodili s 3:1 in imeli na voljo kazenski strel, naposled pa proti Ottawi ostali praznih rok (3:5).

Objavljeno
17. januar 2016 08.54
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so sinoči pred domačimi navijači, 18.230 so jih našteli v dvorani Staples Center, zapravili čudovito priložnost za 28. zmago v tej sezoni lige NHL, potem ko so v dvoboju z Ottawo že vodili s 3:1 in imeli za nameček na razpolago še kazenski strel, ki pa ga Tyler Toffoli ni znal realizirati. Naposled so po slabi zadnji tretjini, ki so jo izgubili s kar 1:4, ostali praznih rok (3:5), izid pa je bil povsem enak kot v prejšnjem medsebojnem dvoboju pred mesecem dni v Ottawi. Tedaj so, zanimivo, gostitelji s 4:1 dobili drugo tretjino.

Nič ni torej dišalo po tem, da zmaga sinoči ne bi ostala doma. Kralji so bili agilnejši v igri, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat (33:23), na prvi odmor so odšli z minimalno prednostjo po golu Jeffa Carterja, tudi po drugi tretjini so imeli še rahlo zalogo (2:1). Najprej je naskok podvojil 35-letni center Vincent Lecavalier, ki je ob številčni premoči na ledu v četrtem nastopu v majici novega delodajalca prvič zadel (sezono je začel še kot član Philadelphie), znižal je Alex Chiasson.

V zadnjem delu pa so gledalci videli točo golov, toda predvsem v domači mreži. Najprej je resda za še udobnejše vodstvo gostiteljev poskrbel Toffoli, ki se je tako odkupil za zgrešen kazenski strel, nato pa je Senatorje v igro vrnila 49. minuta, v kateri so v razmaku zgolj 26 sekund rezultat poravnali. Najprej je nerazpoloženega Jonathana Quicka matiral Bobby Ryan, napad pozneje pa še Jean-Gabriel Pageau. Zadetek odločitve je sedem minut pred koncem ob številčni premoči, pred tem je moral za dvakrat po dve minuti na kazensko klop Nick Shore, prispeval 22-letni Šved Mika Zibanejad, zmago Ottawe pa je v zadnjih izdihljajih obračuna potrdil branilec Mark Borowiecki, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže in se tako prvič v sezoni in tretjič v karieri vpisati med strelce.

Slovenski as Anže Kopitar, ki je le hip pred tekmo tudi uradno še za nadaljnjih osem let s Kralji podaljšal pogodbo, ki mu bo navrgla 80 milijonov dolarjev in ga pomaknila na tretje mesto najbolje plačanih igralcev v NHL, je na ledu prebil standardnih 20 minut, v tem času pa dvakrat preizkusil reflekse tekmečevega čuvaja mreže Craiga Andersona, a se med strelce ni vpisal. Je pa podal pri zadnjem golu Los Angelesa in na ta način v svojo statistiko vpisal že 24. asistenco v sezoni, s čimer je ta čas 18. najuspešnejši igralec lige. Zdaj Kralje že v noči na jutri čaka gostovanje pri Anaheimu, ki je resda ena najmanj prepričljivih zasedb zahoda, a nazadnje z dvema zaporednima zmagama.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Ottawa Senators 3:5 (Anže Kopitar 0+1 v 20 minutah)
Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:3 - po kazenskih strelih
Arizona Coyotes : New Jersey Devils 0:2
Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 3:2
Buffalo Sabres : Washington Capitals 4:1
Columbus Blue Jackets : Colorado Avalanche 2:1
St. Louis Blues : Montreal Canadiens 4:3 - v podaljšku
Nashville Predators : Minnesota Wild 3:0
Edmonton Oilers : Calgary Flames 2:1 - po kazenskih strelih
San Jose Sharks : Dallas Stars 4:3 - v podaljšku