NHL: Kralji v zadnjih petnajstih minutah strli odpor Edmontona

Los Angeles Kings so na domačem ledu premagali Edmonton z 2:1 in slavili tretjo zaporedno zmago. Kopitar brez točke.

Objavljeno
26. februar 2016 07.02
Posodobljeno
26. februar 2016 07.23
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči s četrtka na petek gostili zadnjeuvrščeno moštvo lige, Edmonton Oilers, in ga z goloma v zadnji tretjini tesno premagali z 2:1.

Kralji so na domači tekmi pokazali več želje po golu in sprožili devet strelov več od Edmontona (36:27), njihov trud pa je bil poplačan šele v zadnjih petnajstih minutah, ko sta zadela Jeff Carter in Dwight King. Slovenski as Anže Kopitar je dvakrat sprožil proti vratom Edmontona in ostal brez točke, na skupno 59 tekmah jih je vknjižil 52 (18+34).

Edmonton je povedel v 39. minuti, ko so domačini izgubili plošček v srednji tretjini, gostje so ga spravili do Zacka Kassiana, ki je z leve strani prodrl v sredino in se otresel branilca Lukea Schenna, nato pa z razdalje premagal Jonathana Quicka.

Gostitelji so tekmo odločili v zadnji tretjini, v kateri so nasprotnike nastreljali s 15:9. Za izenačenje je poskrbel Jeff Carter v 45. minuti. Takrat je Los Angeles dobil sodniški met v napadalni tretjini, plošček se je odbil do Tylerja Toffolija, čigar strel je Cam Talbot še ustavil, nato pa ga je v mrežo potisnil Carter.

Odločilni trenutek se je zgodil v 55. minuti, jo je Carter sprožil z leve strani, pred golom pa je plošček pričakal Dwight King in ga preusmeril v mrežo za končnih 2:1.

Kralji so s 76 točkami na vrhu pacifiške divizije, drugi je Anaheim (72) in tretji San Jose (70), ki imata tekmo manj.

Ladd se je vrnil v Chicago

Branilci naslova iz Chicaga so ponoči izgubili proti Nashvillu z 1:3 in na 63. tekmi zabeležili 20. poraz. Za Nashville so zadeli Viktor Arvidsson, Calle Jarnkrok in Miikka Salomaki, za Chicago pa Brent Seabrook. Chicago je na drugem mestu centralne divizije (81 točk), pred njim je le Dallas (82).

Vodstvo Chicaga je pred tekmo poskrbelo za okrepitve, saj se je z Winnipegom dogovorilo za menjavo igralcev. V Chicago se vrača 30-letni Andrew Ladd, ki je za klub igral med letoma 2007 in 2010 ter mu pomagal do Stanleyjevega naslova (2010), prišla pa sta še 25-letno krilo Matt Fraser in 33-letni branilec Jay Harrison. Winnipeg je v zameno prejel napadalca Marka Dana, izbor v prvem krogu letošnjega nabora in še in izbor na naboru leta 2018.

Rezultati lige NHL

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 2:1

(Anže Kopitar dva strela na gol za Los Angeles)

Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 3:2

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 3:1

St. Louis Blues - New York Rangers 1:2

Dallas Stars - Winnipeg Jets 3:6

Vancouver Canucks - Ottawa Senators 5:3

Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 6:1

Florida Panthers - Arizona Coyotes 3:2

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 1:3

Calgary Flames - New York Islanders 1:2