NHL: Kralji z zmago proti Bostonu že vstopili v končnico (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings nadaljujejo z dobrimi predstavami v ligi NHL. Tokrat so z 2:1 premagali Boston.

Objavljeno
20. marec 2016 09.09
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so si kot prvi v zahodni konferenci že zagotovili nastop v letošnji končnici lige NHL. To jim je uspelo s sinočnjo zmago proti Bostonu, Kosmatince so premagali z 2:1.

Tokrat sicer med strelci ni bilo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je blestel ob zadnji zmagi nad moštvom New York Rangers. Vseeno pa Hrušičan znova ni pustila prazne statistike in s podajo sodeloval pri drugem zadetku Kraljev za vodstvo 2:0. Svojo bero točk v sezoni je tako povečal na 65; 24 golov in 41 podaj.

Kralji so povedli manj kot minuto pred koncem prvem tretjine z golom Tannerja Pearsona. Na začetku druge tretjine je bil za domače po Kopitarjevi podaji uspešen še Alec Martinez. Častni gol so gostje zadeli tri minute kasneje, zadel je Tyler Randell.

Los Angeles je s četrto zaporedno zmago ohranil drugo mesto na Zahodu. Čeprav ima dve točki manj od vodilnega Dallasa, pa ima s 44 zmagami, 22 porazi, petimi porazi po podaljšku na 71 tekmah že dovolj dobro statistiko za končnico prvenstva. Dallas ima dve točki več, a zato zmago manj, ob dveh odigranih tekmah več. Los Angeles je s četrto zaporedno zmago tudi utrdil vodstvo v tihomorski diviziji, prva izzivalca za vodilno mesto v pacifiški skupini Anaheim Ducks (87 točk) in San Jose Sharks (86 točk) zaostajata šest in sedem točk.

Nova tekma Kralje čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri moštvu Nashville Predators.