NHL: Kralji zavzeli ulice Los Angelesa

Utrinki z zmagovalne parade moštva Los Angeles Kings, zmagovalcev Stanleyjevega pokala.

Objavljeno
15. junij 2012 00.22
Posodobljeno
15. junij 2012 00.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Zmagovalci letošnje sezone severnoameriške NHL, Los Angeles Kings, so v svojem mestu včeraj zvečer priredili zmagovalno parado - prvo v 45-letni zgodovini kluba - ki se je je udeležilo veliko število privržencev.

Člani moštva, med katerimi je tudi Slovenec Anže Kopitar, so se po Los Angelesu vozili na šestih dvonadstropnih avtobusih in s posebnim vozilom, na katerem je bil Stanleyjev pokal in nekateri izbranci. Med slednjimi je bil tudi najučinkovitejši igralec končnice, Slovenec Anže Kopitar, družbo pa so mu delali še najkoristnejši igralec končnice, vratar Jonathan Quick, kapetan Dustin Brown in branilec Matt Green.

Parada pod srebrnimi in črnimi konfeti je trajala dobro uro, končala pa se je pred športno dvorano Staples Center, kjer se je 18.000 navijačev, ki so uspeli priti do vstopnic pridružilo hokejistom in drugim članom kluba na proslavi, ki so jo prenašale lokalne televizije. Igralci so se predstavili in povedali nekaj besed. Kopitar je navijače navdušil z izjavo, da bi imel vsako leto podobno parado in misli, da imajo ekipo, ki lahko to doseže.

Kralji so se sicer že v sredo udeležili tudi tekme mestne bejzbol ekipe, imenovane LA Dodgers, na kateri so izvedli simbolični prvi met.