NHL: krstni Rustov trojček golov (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so sinoči v toči golov pred domačimi navijači s kar 8:5 odpravili Ottawo.

Objavljeno
06. december 2016 07.06
NHL/
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so se sinoči dokopali do šestnajste zmage v sezoni lige NHL in tretje zaporedne, nadaljujejo pa niz izjemne učinkovitosti, saj so v zadnjih treh obračunih dosegli neverjetnih 19 zadetkov. Tokrat so po toči golov pred 18.414 gledalci v domači dvorani PPG Paints Arena s kar 8:5 odpravili Ottawo, čeravno je ta še v 28. minuti, po dveh zaporednih zadetkih ob številčni premoči, vodila že s 4:2. Že do konca druge tretjine so bili Pingvini spredaj, v zadnjem delu pa so le še potrdili zmago.

Junak dvoboja je bil zagotovo 24-letni desnokrilni napadalec Bryan Rust, ki je dosegel svoj prvi trojček golov v karieri (in dodal še eno asistenco), s tem se je v enem dvoboju tolikokrat vpisal med strelce kot pred tem v celotni sezoni. Rust je prispeval tudi zadnja dva zadetka na tekmi, enega iz kazenskega strela in drugega v prazno mrežo. Enkrat je bil uspešen tudi Pittsburghov zvezdnik Sidney Crosby, ki je zdaj s 17 goli tudi najboljši strelec lige, gostitelji pa so z zmago kronali terensko premoč, ki se jasno odraža tudi v kar 46 sproženih strelih v okvir vrat, že v prvi tretjini so jih nanizali kar 21.

»Zelo nenavaden dvoboj. Vse, kar bi se lahko zgodilo, se je zgodilo,« je razplet plastično opisal trener poražencev Guy Boucher. Ottawa ima zdaj na petem mestu vzhodne konference v žepu eno zmago manj kot Pittsburgh, v zadnjih štirih obračunih je bila uspešna enkrat samkrat.

IZIDI LIGE NHL

Boston Bruins : Florida Panthers 4:3 - v podaljšku
Columbus Blue Jackets : Arizona Coyotes 4:1
Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 8:5
Washington Capitals : Buffalo Sabres 3:2 - v podaljšku