NHL: lanski Kopitarjev soigralec zaklenil mrežo (VIDEO)

Montreal streljal, Edmonton zadeval. Moštvo NY Rangers ob vstopu v zadnjo tretjino zaostajalo z 0:3, pa vseeno zmagalo.

Objavljeno
28. oktober 2014 07.31
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Edmonton - Moštvo Montreala, s kar 24 šampionskimi naslovi še vedno z naskokom najuspešnejše v zgodovini hokejske lige NHL, je moralo v novi sezoni v devetem poskusu drugič na kolena. Pred domačimi navijači ga je namreč s 3:0 odpravil Edmonton, ki je bil resda manj pri strelu (razmerje 29:19 v korist poražencev), a zato toliko učinkovitejši. Izkazal se je nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja pri Kraljih iz Los Angelesa, vratar Ben Scrivens, ki je drugič v sezoni in sedmič v karieri zaklenil mrežo.

Edmonton je zadel po enkrat v vsaki tretjini. Ko je že dišalo po tem, da se bosta ekipi na prvi odmor podali brez golov, je bil 19 sekund pred zadnjim piskom sirene prvič v majici novega delodajalca uspešen Benoit Pouliot. V sedmi minuti drugega dela je 28-letni Kanadčan še pripravil gol Nailu Jakupovu, medtem ko je zmago skoraj dve minuti in pol pred koncem - z zadetkom v prazno mrežo - potrdil Taylor Hall, ki je s petimi doseženimi goli trenutno šesti najučinkovitejši igralec lige.

Edmonton je tako po zelo ponesrečenem štartu v sezono, ko je nanizal kar pet zaporednih porazov, zdaj vpisal še četrto zmago zapovrstjo, kar se mu je posrečilo prvič po lanskem aprilu, ko je bil uspešen celo petkrat v nizu.

Do neverjetne zmage pa se je dokopal tudi lanski finalist New York Rangers, ki je po drugi tretjini proti Minnesoti že izgubljal z 0:3, nato pa v zadnjem delu v razmaku manj kot štirinajstih minut kar petkrat zatresel mrežo tekmecev za zmago s 5:4. Zadnja dva gola so gostitelji zmogli v dveh zaporednih akcijah v razkoraku zgolj 37 sekund, najprej je čuvaja mreže Darcyja Kuemperja ukanil komaj 19-letni novinec Anthony Duclair s svojim krstnim golom v NHL, nato pa še dosti izkušenejši Norvežan Mats Zuccarello, ki je prav tako zadel prvič v sezoni. Že pred tem se je med srelce vnovič vpisal tudi Rick Nash, ki z devetimi zadetki vodi na lestvici najučinkovitejših igralcev te sezone.

Moštvo New Yorka se je prvič po več kot 22 letih in pol dokopalo do zmage, potem ko je v zadnjo tretjino vstopilo s tremi goli zaostanka. Še zanimivost: tudi prejšnjič se mu je to posrečilo ravno proti Minnesoti.

IZIDA LIGE NHL

New York Rangers : Minnesota Wild 5:4
Edmonton Oilers : Montreal Canadiens 3:0