NHL: Las Vegas prekinil zmagoviti niz Tampe

Las Vegas Golden Knights so premagali Tampo Bay Lightning z golom Shea Teodoreja v samem zaključku tekme.

Objavljeno
20. december 2017 08.42
HOCKEY-NHL-VGK-TBL/
N. Gr.
N. Gr.

Las Vegas - V puščavi je šele letos zaživela hokejska ekipa, a so bili vodilni možje pri sestavi očitno zelo uspešni, saj so Golden Knights precej presegli napovedi. Tokrat so premagali še najbolj vročo ekipi lige Tampo Bay, ki je tako prekinila svoj niz sedmih zaporednih zmag. 

James Neal, Jonanthan Marchessault in Erik Haula so zadeli za Las Vegas, odločilni zadetek za zmago pa je le 2,3 sekunde pred zadnjo sireno prispeval branilec Shea Theodore in zlatim vitezom prinesel tretjo zaporedno zmago. Theodore je bil zelo razpoložen, golu je prispeval še asistence za vse tri zadetke njegovih soigralcev. Pri Tampi je svoj odličen strelski niz z golom nadaljeval najboljši strelec lige Steven Stamkos, zadela sta še Vladislav Namestnikov in Viktor Hedman. 

Washington je v Dallasu zmagal šele po podaljšku, zanimiv je bil tudi dvoboj Anaheima in New York Rangers, uspešni so bili gostje z vzhodne obale, Toronto Maple Leafs pa so s kar 8:1 premagali Carolino Hurricanes. Največ zadetkov v noči na sredo je padlo v Vancouvru, kjer so domači Canucks izgubili s 5:7 proti Montrealu. 

Liga NHL, izidi: 

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 8:1
Ottawa Senators - Minnesota Wild 4:6
New York Rangers - Anaheim Ducks 4:1
New York Islanders - Detroit Red Wings 3:6
Buffalo Sabres - Boston Bruins 0:3
Nashville Predators - Winnipeg Jets 4:6
Dallas Stars - Washington Capitals 3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Florida Panthers 2:3
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 5:7
Vegas Golden Knights - Tampa Bay Lightning 4:3