NHL: Los Angeles s petardo v mreži St. Louisa, Kopitar dvakrat v polno

Moštvo Los Angeles Kings je še v drugo premagalo St. Louis (5:2), z dvema goloma se je izkazal Anže Kopitar

Objavljeno
01. maj 2012 07.41
Posodobljeno
01. maj 2012 08.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

St. Louis - Kralji iz Los Angelesa nadaljujejo z odličnim nizom v končnici severnoameriške lige NHL. Potem ko so v prvem kolu premagal najboljše moštvo rednega dela, Vancouver Canucks, so ponoči v konferenčnem polfinalu še drugič premagali St. Louis (5:2).

V noči s ponedeljka na torek so prikazali izjemno učinkovito igro v napadu, saj so domačega vratarja Briana Elliotta v prvi tretjini premagali kar štirikrat, prvič že po 31 sekundah igre, ko je zadel Mike Richards. Nato je sledila mojstrovina Anžeta Kopitarja v 15. minuti z igralcem manj (v spodnjem videu), ki je izkoristil lepo podajo Dustina Browna. Le štiri minute kasneje je bilo že 3-0, za nov šok domačih pa je poskrbel Jeff Carter. Nato je na sceno znova stopil Anže Kopitar, ki je 17 sekund pred koncem prve tretjine zabil še drugič (v spodnjem videu).

Domači gledalci so v drugi tretjini le dočakali prvi gol svojih ljubljencev, ki so Jonathana Quicka premagali po 18 sekundah nadaljevanja (Andy McDonald). Odgovor gostov je bil hiter, za ponovno vodstvo s štirimi goli razlike je v drugi minuti poskrbel Justin Williams. Mreži sta nato dolgo mirovali, vse do 46. minute, ko je za končnih 5:2 zadel igralec St. Louisa Matt D'Agostini.

»Uspel nam je odličen začetek, saj smo povedli že po 30 sekundah. Najpomembnejše je bilo to, da v nadaljevanju nismo popustili,« je povedal gostujoči igralec Dustin Brown, ki je na dvoboju zbral tri asistence. Njegov soigralec Anže Kopitar pa kljub zavidljivemu vodstvu ohranja trezno glavo. »Čaka nas še veliko dela. Smo v dobrem položaju, vendar se zavedamo, da so kakovostna ekipa in da se ne bodo kar tako predali,« je opozoril dvakratni strelec Los Angelesa.

Capitalsi izenačili serijo

Sinoči sta se na drugem dvoboju konferenčnega polfinala pomerila še Philadelphia in Washington. Slednji so po vodstvu z 2:0 domačim sicer dovolili, da so se z dvema goloma vrnili v igro, a je za končnih 2:3 v 53. minuti minuti z igralcem več zabil Aleksander Ovečkin.

Izida 2. kola končnice:

Zahod:

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 2:5 (Anže Kopitar 22:54 minute, dva gola)

(Los Angeles vodi z 2:0 v zmagah);

Vzhod:

New York Rangers - Washington Capitals 2:3

(Izid v zmagah izenačen na 1:1).