NHL: Los Angeles še tretjič premagal St. Louis, Kopitar z dvema podajama

Moštvo Los Angeles Kings je s 4:2 premagalo St. Louis Blues in jih od konferenčnega finala loči le še zmaga.

Objavljeno
04. maj 2012 09.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so po včerajšnji tretji zaporedni zmagi nad St. Louisom (4:2) le še korak oddaljeni od uvrstitve v konferenčni finale lige NHL, kar bi jim uspelo šele drugič v zgodovini kluba.

Kralji so dvoboj pred domačimi navijači začeli odlično in povedli v 14. minuti, ko je po podaji Anžeta Kopitarja in Drewa Doughtyja zadel Justin Williams. Gostje so se v igro vrnili v drugi minuti nadaljevanja, ko so izenačili prek Chrisa Stewarta. Hokejiste Los Angelesa prejeti gol ni ustavil - prej nasprotno - saj je le 40 sekund kasneje Dwight Kings poskrbel za novo vodstvo z 2:1.

Domači so imeli v 31. minuti po izključitvi Jamia Langenbrunnerja številčno premoč, kar so izkoristili le 19 sekund kasneje, ko sta novi podaji vknjižila Anže Kopitar in Drew Doughty, gol iz težkega položaja pa je zabil Mike Richards.

Hokejisti St. Louisa so zaostanek sicer uspeli zmanjšati v 45. minuti, ko je Chris Stewart še drugič premagal Jonathana Quicka, vendar so imeli domači tudi tokrat pripravljen odgovor, za končnih 4:2 je zabil Drew Doughty, najučnkovitejši posameznik dvoboja (gol in dve podaji).

Čeprav se je njegovo moštvo znašlo v nezavidljivem položaj, igralec St. Louisa Matt D'Agostini ostaja optimističen. »Glede na našo kakovost ne bi smeli zaostajati z 0:3, toda še vedno verjamem, da lahko napredujemo. Člani ekipe zaupajo vase in v svoje sposobnosti, tako da nas ne gre odpisati,« opozarja D'Agostini.

Četri dvoboj konferenčnega polfinala bo na sporedu v noči z nedelje na ponedeljek.

Drugo zaporedno slavje Devilsov

Sinoči sta se na tretji medsebojni tekmi pomerila tudi New Jersey in Philadelphia. Čeprav so prvi dvakrat vodili (2:1, 3:2), pa je drugim z golom Dannyja Briera v 52. minuti uspelo izsiliti podaljšek. Ta je več sreče prinesel hokejistom New Jerseyja, za katere je odločilni gol v 68. minuti zabil Aleksej Ponikarovsky.

Ukrajinec je po prihodu v klub - letošnjega januarja je prestopil iz Caroline - vedel, kaj lahko pričakuje. »Zavedal sem se, da gre za ekipo z bogato zgodovino, ki zna zmagovati. Po prihodu sem vedel, kaj pričakujejo od mene in kaj moram narediti, da mi bo uspelo. Moral sem garati in v to vložiti tudi dušo in ponos,« je povedal strelec odločilnega gola.

New Jerseyju je po novem uspehu uspel preobrat, saj po začetne zaostanku (0:1) v seriji vodi z 2:1, tudi v noči z nedelje na ponedeljek pa bo imel prednost domačega ledu.


2. kola končnice:

Zahod:

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 4:2 (Anže Kopitar dve podaji za Los Angeles v 21 minutah)

(Los Angeles vodi s 3:0 v zmagah)

Vzhod:

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 4:3 (podaljšek)

(New Jersey vodi z 2:1 v zmagah)