NHL: Los Angeles v 96 sekundah postavil temelje za zmago v Edmontonu

Los Angeles Kings so v Edmontonu slavili z visokih 5:2. Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
30. december 2015 09.11
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Edmonton - Za hokejisti Los Angelesa je nov uspešen večer. Tokrat so na gostovanju pri Edmontonu slavili s 5:2, kar je njihova tretja zaporedna zmaga, s katero so se dodatno utrdili na vrhu pacifiške divizije.

Pri Kraljih so bili v ospredju vratar Jonathan Quick z 42 obrambami ter Dustin Brown in Trevor Lewis, ki sta vknjižila po en gol in dve podaji. Anže Kopitar je vpisal podajo.

Los Angeles je tekmo odločil v prvih šestih minutah druge tretjine, ko je v razmaku vsega 96 sekund rezultat 0:0 spremenil v vodstvo s 3:0. Strelski niz je v 25. minuti začel Dwight King, v 26. minuti je na 2:0 povišal Michael Mersch, šestnajst sekund kasneje pa je po podaji Kopitarja zadel še Tyler Toffoli.

Domačini so prvi gol dosegli v 30. minuti prek Benoita Pouliota, Kralji pa so odgovorili še pred koncem druge tretjine, ko je v 35. minuti za 4:1 zadel Trevor Lewis. Los Angeles je v tem delu na vrata Edmontona sprožil zgolj 14 strelov, domačini pa tri več.

Za Edmonton je v 42. minuti na 2:4 znižal Mark Letestu, s čimer so domačini še upali na povratek. A do konca tekme niso več zadeli, zmagovalca pa je v 52. minuti ob številčni premoči potrdil Dustin Brown.

Los Angeles je na 36. tekmi sezone zabeležil še 23. zmago in je z 48 točkami trdno na vrhu pacifiške divizije, njegova najbližja zasledovalca sta Arizona in Vancouver s po 37 točkami.

Rezultati lige NHL

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 2:5

(Anže Kopitar podaja v 21:49 za Los Angeles)

Boston Bruins - Ottawa Senators 7:3

Toronto Maple Leafs - New York Islanders 3:6

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3:2

Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 6:3

Florida Panthers - Montreal Canadiens 3:1

St. Louis Blues - Nashville Predators 4:3 (po podaljšku)

Winnipeg Jets - Detroit Red Wings 4:1

Calgary Flames - Anaheim Ducks 0:1

Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 5:7