NHL: Lundqvist tretjič v sezoni zaklenil mrežo (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so streljali, do gladke zmage s 3:0 pa se je dokopalo moštvo New York Rangers.

Objavljeno
11. februar 2016 07.34
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so imeli v sinočnjem dvoboju lige NHL na ledni ploskvi domače dvorane Consol Energy Center z moštvom New York Rangers vse vajeti igre v svojih rokah, terenski pobudi pa jasno pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 34:22 v njihovo korist. A kaj, ko je med vratnicami gostov stal izjemno razpoloženi švedski veteran Henrik Lundqvist, ki je tretjič v sezoni in 58. doslej v karieri zaklenil mrežo in poskrbel, da se je zmage veselilo njegovo moštvo.

Rangerji so bili tako uspešni že četrtič zapovrstjo, kar jih drži na tretjem mestu razpredelnice vzhodne konference, medtem ko osmouvrščeni Pingvini za rep lovijo uvrstitev v izločilne boje. Zmago gostov je v deveti minuti nakazal Kevin Hayes, v drugi tretjini se mreži nista zatresli, v peti minuti zadnjega dela pa je vratarja Marc-Andreja Fleuryja na kolena spravil še Dominic Moore. Gostitelji so udarili z vsemi topovi, luknjo v njihovi obrambi pa je minuto in pol pred koncem našel Šved Jesper Fast, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže.

Pittsburghovemu zvezdniškemu kapetanu Sidneyju Crosbyju, ki v prvih dveh tretjinah sploh ni sprožil v okvir tekmečevih vrat, je spodletelo podaljšanje osebnega rekorda, v prejšnjih sedmih dvobojih se je namreč vselej vpisal med strelce, v zadnjih štirih obračunih pred sinočnjim pa je vpisal kar sedem zadetkov in dvanajst točk. Pingvini so še četrtič zapored pogrešali poškodovanega ruskega zvezdnika Jevgenija Malkina.

IZIDI LIGE NHL

Detroit Red Wings : Ottawa Senators 3:1
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 0:3
Arizona Coyotes : Vancouver Canucks 1:2