NHL: Minnesota pokvarila Quickovo praznovanje

Hokejisti Los Angelesa so na domačem ledu z 0:3 izgubili z Minnesoto. Tretjič v sezoni klonili brez zadetka.

Objavljeno
22. januar 2016 08.20
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Po zmagi nad Dallasom, po kateri je slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar v svojo statistiko vpisal 40. točko v sezoni, so hokejisti moštva Los Angeles Kings na domačem ledu razočarali proti Minnesoti. Proti moštvu, proti kateremu so vpisali prvo zmago te sezone, so tokrat klonili z 0:3.

Tretjič v sezoni so Kralji izgubili brez zadetka v nasprotnikovih vratih. A imeli so kar nekaj smole. Po prvi tretjini brez golov je za 1:0 je z igralcem več v 24. minuti zadel Zach Parise, 14 sekund pred koncem drugem tretjine pa je povišal Charlie Coyle. Kralji so zahtevali ogled posnetka, saj naj bi šlo za prepovedan položaj, a sodniki so gol vseeno priznali. Tretji gol je v 46. minuti po protinapadu zabil Erik Haula. Za prvo zvezdo večera je bil zbran vratar Darcy Kuemper z 32 obrambami, drugič v sezoni je ohranil prazno mrežo.

»Menim, da smo nujno potrebovali zmago za našo samozavest. Bilo nam je že težko. Izgubljanje tekem, slaba igra v napadu ... Bili smo razočarani,« je menil Parise.

Kopitar, ki je od božiča beležil izjemno serijo predstav, drugič na zadnjih trinajstih tekmah ni vpisal točke. Tokrat je na ledu preživel 18:52 minute, v tem času pa je enkrat streljal. Los Angeles, ki je 185. zapored igral v razprodani domači dvorani, je s tem prekinil niz dveh zaporednih zmag, Minnesota pa je zmagala prvič po petih zaporednih porazih. Tako je tudi sinoči pokvarila praznovanje prvemu vratarju Kraljev Jonathanu Quicku, ki je dopolnil 30 let.

Prvič, odkar je poleti po sedmih sezonah zapustil Kralje, pa se je v Staples center vrnil Jarret Stoll, ki je z LA osvojil dva Stanleyjeva pokala, poleti pa se je kot prosti igralec preselil v Minnesoto. Nekdanja ekipa ga je ob povratku počastila z videoposnetkom, ki ga je predvajala med odmorom po prvi tretjini, navijači pa so ga nagradili s stoječimi ovacijami. »Bilo je neverjetno. Brez dvoma, mravljinci so mi šli po telesu. Želel sem čim prej stran. Bil sem čustven,« je dejal Stoll.

Kralje po dveh domačih tekmah zdaj v noči na nedeljo čaka gostovanje v Arizoni.

NHL:

Los Angeles Kings - Minnesota Wild 0:3

Boston Bruins - Vancouver Canucks 2:4

New Jersey Devils - Ottawa Senators 6:3

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4:3

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 2:4

Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 2:1

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 0:1 (podaljšek)

Winnipeg Jets - Nashville Predators 1:4

Dallas Stars - Edmonton Oilers 3:2

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 1:3