NHL: Montreal prekinil zmagoviti niz vodilnega moštva lige (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so morali pred domačimi navijači premoč priznati Montrealu (3:4), ki je vodil že s 3:0 in 4:1.

Objavljeno
25. februar 2016 11.12
J. P.
J. P.

Washington - Vodilno moštvo vzhodne konference hokejske lige NHL, Washington Capitals, je končalo niz štirih zaporednih zmag, potem ko je sinoči pred 18.506 domačimi navijači v Verizon Centru premoč priznalo Montrealu (3:4), ki pa še vedno drži zgolj trinajsto mesto na razpredelnici vzhodne konference. Toda njegova zmaga je vse do zadnjega visela pod vprašajem kljub odličnemu začetku in vodstvu s 3:0 oziroma 4:1.

Nekaj upanja je domačim privržencem z zadetkom za znižanje na 1:3 vrnil Jason Chimera, a je Alex Galchenyuk s svojim drugim golom na tekmi goste ponovno popeljal do prednosti s +3. Za nameček je imel Brendan Gallagher zgolj 24 sekund prej na razpolago še kazenski strel, a ga ni izkoristil, tako da sta zadetka ruskega branilca Dmitrija Orlova in v Avstriji rojenega Šveda Andreja Burakovskega v drugi polovici zadnje tretjine zasedbo Washingtona vnovič vrnila v igro. A ji je naposled zmanjkalo časa za popoln zasuk.

»Mnogokrat se mi dozdeva, da bi si zaslužili boljši rezultat, tokrat pa so bile številke na naši strani. Igrali smo proti najboljši zasedbi v ligi, za nameček še na njenem ledu, kar je vselej zahteven zalogaj. Toda dva gola zaloge po prvi tretjini sta nas podžgala pred nadaljevanjem,« je poudaril Michel Therrien, trener Montreala, ki torej ostaja v igri za izločilne boje. Za osmim mestom na vzhodu trenutno zaostaja pet točk.

IZIDI LIGE NHL

Washingston Capitals : Montreal Canadiens 3:4
Boston Bruins : Pittsburgh 5:1
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 4:3 - po kazenskih strelih
Anaheim Ducks : Buffalo Sabres 1:0