NHL: Montreal spet v zmagovalnem ritmu (VIDEO)

H gladki zmagi na gostovanju v Calgaryju (6:2), že deseti v sezoni, je trojček golov prispeval Dale Weise.

Objavljeno
31. oktober 2015 08.47
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Montreal - Potem ko so hokejisti Montreala sanjsko začeli novo sezono lige NHL, saj so nanizali kar devet zmag zapovrstjo, so si nato privoščili dva poraza (na gostovanju pri Vancouvru in Edmontonu), sinoči pa so očitno vnovič ujel zmagovalni ritem. V dvorani Scotiabank Saddledome so namreč utišali 19.289 domačih navijačev in zasedbo Calgaryja suvereno odpravili s 6:2, potem ko je bil izid v 23. minuti še poravnan na 2:2.

V uvodni tretjini je finskega čuvaja mreže Jonija Ortia, ki se v minulih dveh sezonah pri Plamenih ni naigral, ugnal zgolj najbolj razigran posameznik na ploskvi Dale Weise, ki se je nato med strelce vpisal še dvakrat. V začetku druge tretjine sta se mreži tresli kot za stavo, v razmaku šestih minut in pol so gledalci videli kar štiri zadetke, po dva na vsaki strani.

Da so gostje na drugi odmor odšli z dvema goloma zaloge, je poskrbel 23-letni Devante Smith-Pelly s svojim prvim golom v sezoni, ključni trenutek obračuna pa se je imel zgoditi v 44. minuti, ko so domači ob številčni premoči na ledu, na klop za kaznovane je moral Lars Eller, z vsemi topovi napadali za znižanje izida, a je njihovo nepozornost v obrambi kronal Paul Byron s svojim krstnim zadetkom v majici novega delodajalca. Piko na »i« je s trojčkom postavil Weise.

Montreal z jubilejno deseto zmago v sezoni ostaja ne zgolj najprepričljivejša zasedba vzhodne konference, temveč kar celotne lige, medtem ko Calgary v enajstih poskusih sploh še ni zmagal po rednem delu (dvakrat je po podaljšku), vknjižil pa je že četrti poraz zapored. Nocoj ob 21. uri novi izziv čaka tudi Anžeta Kopitarja in preostale Kralje iz Los Angelesa, ki bodo na domačem ledu v dvoboju z Nashvillom lovili že sedmo zmago zapovrstjo.

IZIDI LIGE NHL

Buffalo Sabres : Philadelphia Plyers 3:1
Carolina Hurricanes : Coloardo Avalanche 3:2
New Yoork Rangers : Toronto Maple Leafs 3:1
Washington Capitals : Columbus Blue Jackets 2:1
Detroit Red Wings : Ottawa Senators 1:3
Florida Panthers : Boston Bruins 1:3
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 5:4
Calgary Flames : Montreal Canadiens 2:6
Arizona Coyotes : Vancouver Canucks 3:4