NHL: Morski psi v zadnjem delu pokončali Kralje in potrdili končnico (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so na gostovanju pri San Jose Sharks izgubili z 2:5. Anže Kopitar s prazno statistiko.

Objavljeno
29. marec 2016 08.52
Š. Ro.
Š. Ro.

San Jose - V severnoameriški hokejski ligi NHL je moštvo Los Angeles Kings doživelo nov poraz. Potem ko so Kralji serijo v soboto popravili z zmago v Edmontonu, so na težkem gostovanju in derbiju s Morskimi psi v San Joseju izgubili z 2:5. V dobri in izenačeni tekmi je bil izid ob začetku zadnje tretjine še 2:2, a so nato domači pritisnili in si z zmago tudi teoretično zagotovili nastop v končnici.

Kralji so povedli v 10. minuti, Vincent Lecavalier je bil uspešen po akciji Braydena McNabba in Aleca Martineza. Za San Jose je v 13. minuti izenačil Justin Braun. V drugi tretjini se je stopnjeval pritisk domačih, ki so po strelu Brenta Burnsa z razdalje tudi vodili, zadnji se je ploščka dotaknil Joe Pavelski. Toda Kralji so se vrnili z izenačenjem, po podaji Milana Lucica je znova ustrelil Lecavalier in poslal plošček med nogama vratarja Martina Jonesa v mrežo. Ob koncu druge tretjine je sicer navdušil vrata Kraljev Jonathan Quick z izjemno obrambo - Logan Couture se je že veselil zadetka, a Quick mu ga je mojstrsko preprečil s palico.

Zadnjo tretjino so Morski psi hitro začeli obračati v svoj prid in v 45. minuti že vodili po zadetku kapetana Joa Thorntona. Nekaj minut za tem bi lahko izenačil slovenski hokejist Anže Kopitar, a se tokrat ni vpisal v statistiko, njegov strel je ustavila vratnica. Kralji so pritiskali in skušali izenačiti, toda odločitev o zmagovalcu je padla v 57. minuti, ko so sodniki priznali gol Melkerju Karlssnu, ki ga je plošček zadel v drsalko po strelu Tommyja Wingelsa. Prazna vrata je nato za končni izid še drugi gol prispeval Braun.

Los Angeles kljub porazu ostaja na tretjem mestu na Zahodu. Po točkah si ga deli s Chicagom, za vrat pa jima dihata Anaheim in Nashville. Kralje zdaj čakata dva dneva premora, nato pa v goste v Staples center prihaja Calgary.

 

NHL:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 5:2
(Anže Kopitar 4 strele v 21 minutah za Los Angeles)

Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 3:2 podaljšek

Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4:1

Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 3:2

Tampa Bay Lightning - Tornot Maple Leafs 3:0

Nashville Predators - Colorado Avalanche 3:4

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 1:2

Arizona Coyotes - Calgary Flames 2:5