NHL: Morski psi prekinili zmagoviti niz Kraljev

V ligi NHL je moštvo Anžeta Kopitarja na domačem ledu z 1:4 izgubilo derbi s San Jose Sharks.

Objavljeno
01. december 2016 08.24
SPO-HKN-SAN-JOSE-SHARKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Po petih zaporednih zmagah v severnoameriški hokejski ligi so hokejisti moštva Los Angeles Kings s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem na čelu klonili na domačem ledu. S 4:1 so jih v derbiju tihomorske skupine premagali hokejisti San Jose Sharks. Kopitar je odigral 20 minut in poskusil z dvema streloma na gol.

Za Kralje je bila usodna že prva tretjina, ko so Morski psi zadeli kar trikrat. Že v četrti minuti tekme je vratarja Petra Budaja premagal Kevin Labanc, nato pa sta bila v izdihljajih prvega dela uspešna še Ryan Carpenter in Logan Couture. Domači so se skušali vrniti v drugi tretjini, a tudi gol Dustina Browna so sodniki komaj priznali. Morski psi so v nadaljevanju zdržali vse domače napade, Couture pa je nekaj minut pred koncem postavil končni izid z golom na prazna vrata.

»Že v prvi tretjini smo bili premalo agresivni. Oni so dosegli dva gola v slogu dva-na-ena, kar z naše strani vsekakor ni prava pot do zmage,« je po za LA Kings Insider dejal kapetan kraljev Kopitar in se dotaknil tudi gledalcev v Staples Centru, ki so se zdeli precej anemični: »No, saj jim nismo dali razloga, da bi glasno navijali in napeto stiskali pesti. Na začetku so nas glasno spodbujali, a ko smo že v prvi tretjini zaostajali z 0:3, je ob takem izidu težko ostati navdušen.«

Slovenski zvezdnik je po tekmi jasno in glasno priznal: »Enostavno nismo igrali dovolj dobro, da bi lahko zmagali.« Kopitar je še dejal, da jih Morski psi niso prav nič presenetili: »Nanje smo se zelo dobro pripravili, ampak danes je šlo bolj za to, da smo mi igrali slabo, da mi nismo pokazali tistega, kar bi morali.«

Kralje nocoj čaka že gostovanje pri Kojotih iz Arizone. »Edina stvar, ki jo moramo res izboljšati, je, da odigramo vseh 60 minut tako, kot se spodobi. Danes prva tretjina res ni bila dobra. No, pa še to moramo popraviti, da bolje izkoristimo ponujene priložnosti,« je pred naslednjo tekmo še dejal Kopitar.

NHL:

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5:3

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 1:4
(Anže Kopitar 20 minut, 2 strela na gol za Los Angeles)

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 3:0