NHL: Morski psi so se mučili s Kojoti, nocoj derbi s Kralji

Hokejisti moštva San Jose Sharks so v ligi NHL po podaljšku z 2:1 premagali Arizono Coyotes.

Objavljeno
30. november 2016 10.36
NHL/
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
San Jose - V severnoameriški ligi NHL so hokejisti moštva San Jose Sharks so večer pred derbijem v tihomorski skupinin zahodne konference, proti Los Angeles Kings, šele po podaljšku z 2:1 premagali Arizono Coyotes. Morske pse je pestila precejšnja neučinkovitost v napadu. Hokejisti iz San Joseja so proti vratom gostujoče ekipe iz Arizone izstrelili kar 42 ploščkov, a je Mike Smith ubranil kar 40 strelov.

V prvi in tretji tretjini sta oba vratarja zaklenila vrata. Prvi zadetek v skoraj razprodani dvorani SAP Center je padel šele v 28 minuti, ko je gostom priigral vodstvo Max Domi. Domači so izenačili po dobrih osmih minutah, uspešen je bil Chris Tierney. Zmagovalca je po 19 sekundah podaljška določil Brent Burns, ki je ukanil tokrat povsem nemočnega Smitha in zabil ob igralcu več na ledu.

San Jose pred derbijem s Kralji vodi v razvrstitvi pacifiške skupine s 27 točkami, točko manj ima moštvo Anaheim Ducks, ki je ponoči z 2:1 odpravilo Montreal Canadiens. Enak izkupiček točk ima ob tekmi več ekipa Edmonton Oilers, ki je doživela poraz z 2:4 na domačem ledu v kanadskem derbiju s Toronto Maple Leafs.

Petindvajset točk ima ekipa Los Angeles Kings. Tri točke manj imajo v razvrstitvi tihomorske divizije hokejisti Vancouver Canucks, ki so ponoči s 5:4 ugnali Minnesota Wild. Calgary ima enako število točk kot Vancouver, na repu razvrstitve v skupini je Arizona z 19 točkami.

Los Angeles bo po derbiju s San Josejem gostoval še pri Arizoni.

NHL:

Chicago Blackhawks - Florida Panthers 2:1 - po kazenskih strelih
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3:2 - po kazenskih strelih
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4:5
Detroit Red Wings - Dallas Stars 3:1
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 5:4
Anaheim Ducks - Montreal Canadiens 2:1
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 2:1 - po podaljšku
Colorado Avalanche - Nashville Predators 3:5
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 2:4
Winnipeg Jets - New Jersey Devils 3:2
New York Rangers - Carolina Hurricanes 3:2
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 5:1