NHL: najslabši dve minuti v zgodovini Kopitarjevih Kraljev (VIDEO)

Tudi ob domačem porazu Los Angelesa proti Tampi (2:5) je Anže Kopitar oplemenitil svojo statistiko z novo podajo.

Objavljeno
10. november 2017 08.02
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so sinoči doživeli najslabši dve minuti v ligi NHL. V domačem dvoboju v Staples Centru s Tampo Bay se je namreč njihova mreža v razmaku zgolj 122 sekund, med deseto in dvanajsto minuto prve tretjine, kar štirikrat zatresla, gostje so si tedaj tlakovali pot do zmage s 5:2, njihove trinajste v sezoni, s katero so se še učvrstili na čelu razpredelnice vzhodne konference (pred prvim izzivalcem New Jerseyjem imajo zdaj že kar osem točk naskoka), najprepričljivejši so tudi med vsemi moštvi v ligi.

Kralji v zadnjem obdobju močno rezultatsko nihajo, v šestih dvobojih so po trikrat zmagali in izgubili, vseeno pa so še naprej trdno na drugem mestu lestvice zahodne konference, vodilni St. Louis jim beži za tri točke. Sinoči je prvi zadetek prispeval 25-letni napadalec Tyler Toffoli, medtem ko se je kapetan Kopitar vnovič znašel med podajalci. Hrušičan, ki je poleti napolnil okroglih 30 let, je zdaj v sezoni že pri osmih zadetkih in dvanajstih asistencah, z 20 točkami si na lestvici najučinkovitejših igralcev sezone deli osmo mesto s St. Louisovim Rusom Vladimirjem Tarasenkom.

Sredi zadnje tretjine je zaostanek prepolovil švedski branilec Oscar Fantenberg, ki je zadel prvič v krstni sezoni med elito onstran »luže«, gladko zmago gostov - da je bila zaslužena, potrjuje tudi razmerje strelov, kar 43:24 - pa je potrdil Vladimir Namestnikov s svojim osmim golom v sezoni. Zdaj zasedbo Los Angelesa nova domača tekma čaka v noči na ponedeljek, ko bodo v Staples Centru gostovali Morski psi iz San Joseja, ki so morali včeraj na kolena prvič po štirih zaporednih zmagah - in to prav tako pred Tampo.

REZULTATI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Tampa Bay Lightning 2:5 (Anže Kopitar 0+1 v 22 minutah)
New Jersey Devils : Edmonton Oilers 2:3 - v podaljšku
Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks 3:1
Montreal Canadiens : Minnesota Wild 0:3
St. Louis Blues : Arizona Coyotes 3:2 - po kazenskih strelih
Calgary Flames : Detroit Red Wings 6:3
Anaheim Ducks : Vancoucer Canucks 4:1