NHL: Nash zapečatil usodo Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings se z gostovanja v Madison Square Gardnu vračajo sklonjenih glav.

Objavljeno
16. december 2017 07.56
HOCKEY-NHL-NYR-LAK/
N. Gr.
N. Gr.

New York - Kralji Anžeta Kopitarja so gostovali v najbolj slavni športni dvorani na svetu in izgubili proti New York Rangers s 4:2, potem ko je zadnji zadetek padel v prazno mrežo. Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce, v dobrih 18 minutah na ledu je štirikrat sprožil proti Henriku Lundqvistu, a vselej ostal praznih rok.

Kralji so se dvakrat vrnili po zaostanku, v svoji 1000 tekmi v ligi NHL je blestel Marian Gaborik z golom in podajo. Vprašanje o zmagovalcu je z golom dobre tri minute pred koncem odločil prvi zvezdnik New Yorka Rick Nash in zapečatil usodo kraljev, ki se vračajo praznih rok kljub temu, da so odigrali eno boljših tekem letos. 

»Mislim, da smo odigrali zelo dobro, zadovoljen sem sploh s prvimi minutami tekme, ko je naš forecheck deloval vrhunsko. Potem smo prejeli poceni zadetek, ko po metu ploščka nismo dobro zaprli prostora, ob koncu tekme pa bi se morali boriti za zmago, ne le braniti točke. Igrali smo dobro, a so nas tokrat nepotrebne napake drago stale,« je črto pod tekmo potegnil trener Los Angelesa John Stevens. 

Kralji bodo ostali v New Yorku, kjer bodo danes zvečer odigrali še srečanje z ekipo Islanders, potem pa se vračajo na zahodno obalo lige NHL.

Onstran Atlantika so ponoči odigrali vsega skupaj pet obračunov. Dve tekmi sta se nista končali po rednem delu. Hokejisti Buffalo Sabres so šele po podaljšku klonili prot Carolina Hurricanes s 4:5. Odličen večer je imel Jack Eichel, ki je za Buffalo zabil tri gole in vpisal še podajo. Tekmo pa je v tretji minuti odločil Jacob Slavin.

Vancouver Canucks je na domačem ledu v derbiju pacifiške skupine ugnal San Jose Sharks s 4:3, po zaslugi zadetka Sama Gagnerja v peti minuti podaljška. Ekipa New Jersey Devils je bila doma s 5:2 boljša od Dallas Stars, Detroit Red Wings pa je s 3:1 premagal Toronto Maple Leafs.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4:5
New York Rangers - Los Angeles Kings 4:2
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4:3
New Jersey Devils - Dallas Stars 5:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3:1