NHL: Neuspešno gostovanje Pingvinov v Winnipegu, Detroit ugnal Minnesoto

Hokejisti Winnipega so s 4:2 porazili Pittsburgh Penguinse.

Objavljeno
26. januar 2013 09.06
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Winnipeg - Hokejski zvezdnik Sidney Crosby svojo prvo tekmo lige NHL v Winnipegu ne bo ohranil v lepem spominu, saj je s Pittsburghom klonil z 2:4 (v spodnjem videu).

Kanadčan je dvoboj z domačimi Jetsi sicer začel odlično in v prvi tretjini dosegel oba gola svojega moštva, ki pa je prednost Pingvinov izničilo v drugih dvajsetih minutah. Povratek je začel Evander Kane v 22. minuti, izenačil je Dustin Byfuglien (34.), za prvo vodstvo domačih pa je zadel Andrew Ladd v 38. minuti. Končni izid tekme je z golom v prazno mrežo postavil Blake Wheeler (59.).

Detroit Red Wingsi so brez poškodovanega Jana Muršaka gostili Minnesoto in jo premagali s 5:3. Moštvi v uvodnji tretjini nista dosegli gola, nato pa so jih gledalci v drugi videli kar šest, od tega štiri v mreži gostov, ki se nato niso več mogli vrniti v igro. Pri Detroitu sta za drugo zmago sezone največ prispevala Pavel Datsyuk (gol in podaji) in Todd Bertuzzi (dva gola), pri gostih pa je bil dvakrat natančen Zach Parise.

Najvišjo zmago večera so dosegli hokejisti Vancouvra, ki so s 5:0 ugnali Anaheim, New Jersey Devilsi pa so za tretjo zmago na prav toliko tekmah po podaljšku premagali Washington (3:2).

Vrhunci dvoboja med Winnipegom in Pittsburghom

 

Izidi:

Detroit Red Wings - Minnesota Wild 5:3

(Jana Muršaka ni bilo v postavi Detroita)

Boston Bruins - New York Islanders 4:2

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 1:3

New Jersey Devils - Washington Capitals 3:2 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 6:4

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 4:2

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 0:5