NHL: New York in Chicago v konferenčnem finalu

New York Rangers so na sedmi tekmi drugega kroga končnice premagali Pittsburgh z 2:1, Chicago je z enakim izidom porazil Minnesoto.

Objavljeno
14. maj 2014 09.31
APTOPIX Rangers Penguins Hockey
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pittsburgh - Hokejisti moštva New York Rangers so si ponoči zagotovili nastop v finalu vzhodne konference, potem ko so še tretjič zapored premagali Pittsburgh, tokrat z rezultatom 2:1 (vrhunci v spodnjem videu).

Pittsburgh je po treh tekmah drugega kroga vodil s 3:1 in bil tik pred napredovanjem, vendar je nato izgubil nadaljne tri dvoboje in se poslovil od nastopov v končnici.

Odločilno sedmo tekmo so bolje začeli gostje iz New Yorka, ki so v šesti minuti izvedli protinapad, v katerem sta si Derek Dorsett in Brian Boyle izmenjala dvojno podajo, Boyle pa je uspešno zaključil za vodstvo z 1:0.

Gostitelji so izid izenačili v 25. minuti, ko je Olli Maatta sprožil z leve strani, odbiti plošček pa je v mrežo potisnil Jussi Jokinen, za katerega je bil to sedmi gol v končnici. A veselje domačinov ni trajalo dolgo, saj si je Matt Niskanen v 27. minuti prislužil dvominutno kazen, kar je v 28. minuti kaznoval Brad Richards.

Pittsburgh je v zadnji tretjini pritisnil na nasprotnikova vrata in New York nastreljal s 13:7, vendar je vratar Henrik Lundqvist ustavil vse poskuse domačinov in tekmo končal s 35 obrambami.

»Pokazali smo, da se ne smeš predati in moraš verjeti vase. Po zmagi na peti tekmi smo začeli verjeti, da nam lahko uspe. Vedeli smo, da nas čaka še veliko dela, vendar smo se osredotočili na naslednjo tekmo in bili smo korak bližje napredovanju. Pomembno je, da ne razmišljaš o posledicah poraza, samo igrati moraš svojo igro,« je povedal vratar New Yorka Henrik Lundqvist, ki je postavil nov rekord, saj je kot prvi hokejist zmagal na petih zaporednih sedmih tekmah.

Newyorčane v finalu vzhodne konference čaka zmagovalec dvoboja med Montrealom in Bostonom (izid v zmagah je 3:3).

 

Branilci naslova izločili Minnesoto

V noči s torka na sredo so v konferenčni finale napredovali tudi branilci naslova iz Chicaga, ki so z 2:1 premagali Minnesoto in jo izločili z izidom 4:2 (vrhunci v spodnjem videu).

Za Chicago sta zadela Kris Versteeg in Patrick Kane, pri Minnesoti pa je bil strelec Erik Haula.

Chicago se bo v finalu zahodne konference pomeril z zmagovalcem obračuna med Anaheimom in Los Angelesom, izid v zmagah je 3:2 za Anaheim.

 

 

 

NHL, 2. krog končnice

Vzhod

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1:2 /3:4/

Zahod

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 1:2 /2:4/