NHL: Newyorčani z visoko zmago izsilili odločilno sedmo tekmo

New York Rangers so na šesti tekmi konferenčnega finala premagali Tampo Bay s 7:3. Odločilna tekma bo v noči na soboto.

Objavljeno
27. maj 2015 08.10
Posodobljeno
27. maj 2015 08.29
SPO-HKO-HKN-NEW-YORK-RANGERS-V-TAMPA-BAY-LIGHTNING---GAME-SIX
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tampa - Hokejisti Tampa Bay Lightning so na šesti tekmi konferenčnega finala zapravili prvo možnost za uvrstitev v finale lige NHL. Njihovi nasprotniki New York Rangers so bili v gosteh boljši s 7:3 in so izsilili odločilno sedmo tekmo, ki bo v noči s petka na soboto v New Yorku.

Najboljši igralec tekme je bil domačin Derick Brassard s tremi goli in dvema podajama, vratar Henrik Lundqvist je ustavil 36 strelov, J.T. Miller in Rick Nash pa sta prispevala po gol in tri podaje. Razmerje strelov je bilo 39:34 za Tampo Bay.

Newyorčani so gostujočo tekmo začelo obetavno in po manj kot šestnajstih minutah vodili z 2:0. Prvi gol je dosegel Brassard v 4. minuti, drugega pa Keith Yandle v 16. minuti. Tampa Bay je še pred koncem tretjine ujela priključek, ko je Ryan Callahan v 18. minuti izkoristil igralca več in znižal na 1:2.

Moštvi v drugi tretjini nista dosegli gola, nato pa se je igra razživela v zadnji tretjini, v kateri je bilo doseženih kar sedem golov.

Na žalost domačih gledalcev so njihovi ljubljenci v prvih sedmih minutah in 14 sekundah prejeli kar tri gole. Strelski pohod je v 44. minuti začel Miller, nato pa sta bila uspešna še James Sheppard v 47. in Brassard v 48. minuti.

Tampa Bay je svoj drugi gol dosegla v 48. minuti prek Nikite Kučerova (2:5), na katerega je New York odgovoril z golom Nasha v 51. minuti.

Pri domačinih je v zadnji tretjini dvakrat zadel Nikita Kučerov - to mu je uspelo v 48. in 54. minuti - s čimer pa je le ublažil poraz svojega moštva, ki je večer sklenilo s sedmimi prejetimi goli. Zadnja strelca za New York sta bila Nash (51.) in Brassard, ki je v 59. minuti plošček poslal v prazno mrežo.

Liga NHL, finale vzhodne konference

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 3:7 /3:3/