NHL: nov sijajen večer Kopitarja, kar štiri točke ob zmagi nad Detroitom

Tri podaje in gol je za zmago hokejistov moštva Los Angeles Kings s 4:2 prispeval slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Objavljeno
12. januar 2016 08.07
SPO-HKN-MINNESOTA-WILD-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro.
Š. Ro.

Los Angeles - Za najboljšim slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem je v ligi NHL še en sijajen večer. Tudi tokrat je dodatno obogatil svojo statistiko in bil glavni junak ob zmagi moštva Los Angeles Kings. S 4:2 so Kralji premagali Detroit, Hrušičan pa je bil vpleten pri vseh štirih golih: trikrat je podal, v drugi tretjini pa z zadetkom tudi poskrbel za izenačenje na 2:2.

Kralji so z 1:0 vodili že po treh minutah, Kopitar je z Milanom Lucicem krenil v protinapad in nato sijajno podal do Tylerja Toffolija, ki je zadel že 20. v tej sezoni. A je tretjino z vodstvom končal Detroit, uspešna sta bila Tomaš Tatar v 16. minuti in Aleksej Marčenko slabe tri minute pozneje.

Drugo tretjino je povsem zaznamoval Kopitar, ki je imel že v začetnih minutah odlično priložnost za izenačenje, a zgrešil po Lucicevi podaji, nato pa priložnost izkoristil v nadaljevanju ob igri z igralcem več. Po dobljenem sodniškem metu si je izmenjal plošček z Jakom Muzzinom in Lucicem, ki je odlično pokril vratarja Jimmyja Howarda, in poskrbel za izenačenje. 

Hitro po začetku zadnjega dela so Kralji še izkoristili kazen in z golom Aleca Martineza prišli v vodstvo, v zadnji minuti pa se nato otresli pritiska gostov, ki so zaigrali brez vratarja, še eno Kopitarjevo podajo je prestegel Dwight King in tudi postavil končni rezultat.

Kopitar je šestič v karieri v NHL dosegel štiri točke na tekmi in bil tokrat tudi najbolj zaslužen, da so Kralji po štirih zaporednih zmagah ustavili Rdeča krila, ki so sicer na turneji šestih gostovanj prvič ostala praznih rok. »Lahko smo zadovoljni. Važno je, da zbiramo serije zmag in da ne izgubljamo zaporednih tekem,« je bil po tekmi zadovoljen Hrušičan in le še potrdil svojo formo iz zadnjih tekem, bo božičnem premoru je v devetih tekmah zbral tri gole in 12 podaj (v sezoni je pri 35 točkah, s tem pa si na lestvici najučinkovitejših igralcev lige deli 27. mesto), njegove odlične predstave pa se poznajo tudi na rezultatih ekipe. Več kot 57 točk po 42 tekmah so imeli Kralji doslej le v sezoni 1980/81.

»Mislim, da je eden najboljših igralcev na svetu, a ga zaradi dejstva, od kje geografsko prihaja, morda drugi premalo cenijo. Odlično je v ekipi imeti igralca, ki lahko tako dobro nadzorju ritem igre,« je svojega soigralca pohvalil Martinez.

Los Angeles je svoje vodstvo v pacifiški skupini povečal na 11 točk, v zahodni konferenci pa se za Dallasom in Chicagom utrdil na tretjem mestu, zadovoljen slovenski as. Zdaj imajo Kralji prost praktično ves teden, naslednjo tekmo bodo odigrali šele v noči na nedeljo proti Ottawi.

Na drugih tekmah so New York Rangers z 2:1 premagali Boston, Calgary je doma izgubil proti San Joseju s 4:5, Vancouver pa je po podaljšku s 3:2 odpravil Florido.

   

NHL:

New York Rangers - Boston Bruins 2:1

Calgary Flames - San Jose Sharks 4:5

Vancouver Canucks - Florida Panthers 3:2 (podaljšek)

Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 4:2
(Anže Kopitar 19 minut, gol in tri podaje za Los Angeles)