NHL: nova podaja Kopitarja, a tudi nov poraz Kraljev

Los Angeles Kings so na gostovanju pri Chicagu doživeli nov poraz (3:2), Anže Kopitar prispeval podajo.

Objavljeno
18. februar 2013 07.02
Posodobljeno
18. februar 2013 07.20
HKN-160131294
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Chicago - Trenutno vodilno moštvo NHL, Chicago Blackhawks, so še drugič v tej sezoni uspeli premagati prvake iz Los Angelesa (3:2). Chicago tako nadaljuje svoj izjemen niz zmag, saj po rednem delu tekme v novi sezoni NHL po 15 tekmah sploh še niso doživeli poraza in tako izenačili dosežek Edmonton Oilers iz daljnega leta 1984/85.

Kralji so po 20. minutah igre zaostajali že z 2:0, ob koncu druge tretjine pa je bila prednost gostiteljev še višja (3:0). Prvaki so se prebudili šele v zadnjem delu tekme. Že v uvodnih minutah zadnje tretjine je zaostanek nekoliko znižal Mike Richards. Deset minut kasneje se je v statistiko vpisal še slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki mrežo Chicaga pa je še drugič zatresel Richards. V zadnji minuti so Kralji z igralcem več močno pritiskali, toda za izenačenje jim je zmanjkalo časa.

»Poraz smo doživeli zaradi slabega začetka tekme. V prvi tretjini smo jim podarili kar nekaj možnosti za zadetek, saj smo naredili preveč prekrškov in napak. Oni so to znali kaznovati. Proti koncu smo le zaigrali bolje, a je bilo že prepozno,« je dejal strelec dveh golov Richards. Los Angeles Kings tako z izkupičkom 5-6-2 ostajajo peta najslabša ekipa lige.

Izidi NHL:

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3:2

Minnesota Wild - Detroit Red Wings 3:2

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 3:4

Dallas Stars - Calgary Flames 3:4

Winnipeg Jets - Boston Bruins 2:3

New York Rangers - Washington Capitals 2:1

Vancouver Canucks - St. Louis Blues 3:4 kazenski streli