NHL: novi dve podaji Kopitarja za kraljevsko zmago nad Zvezdami (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v derbiju z vrha zahodne konference s 3:2 odpravili Dallas, Anže Kopitar se je spet izkazal.

Objavljeno
20. januar 2016 08.16
J. P.
J. P.

Los Angeles - V derbiju z vrha zahodne konference lige NHL so hokejisti Los Angelesa pred domačimi navijači v Staples Centru strli odpor Dallasa, ga ugnali s 3:2 in se mu približali zgolj na dve točki zaostanka, za nameček pa še ob predpostavki, da so doslej odigrali dva obračuna manj. Zdaj so Kralji že pri 29 zmagah, enako kot Zvezde, ki pa so morale že četrtič zapovrstjo na kolena. Kako izenačen je bil sinočnji dvoboj, dokazuje tudi razmerje strelov v okvir vrat - 29:29.

Štiri zadetke so gledalci videli že v prvi tretjini, bolje pa so začeli gostje, ki so prek 32-letnega desnokrilnega Čeha Aleša Hemskega vodili že v začetku četrte minute. S svojim tretjim golom v sezoni, vse je dosegel v zadnjih treh dvobojih, je v trenutkih številčne premoči na ploskvi izenačil 35-letni veteran in novinec v majici Los Angelesa Vincent Lecavalier, v začetku zadnje minute pa je domače do prednosti popeljal Drew Doughty.

Kazalo je že, da bodo varovanci Darryla Sutterja na prvi odmor odšli z naskokom, kar pa je 26 sekund pred piskom sirene preprečil Cody Eakin, ki je z jubilejnim desetim golom v sezoni poskrbel za izenačenje. V drugi tretjini se nato mreži nista zatresli, v tretji pa je mož odločitve postal Milan Lucic, ki je v 47. minuti spravil na hrbet finskega čuvaja mreže Karija Lehtonena in postavil končni izid.

Pomemben delež k zmagi Kraljev je vnovič prispeval slovenski as Anže Kopitar, ki je na ledu prebil standardnih 20 minut (že po tradiciji ima največjo minutažo med vsemi napadalci), v tem času pa dvakrat sprožil v okvir vrat, toda brez učinka. Se je pa vnovič izkazal z dvema podajama pri drugem in tretjem zadetku gostiteljev, zdaj je 28-letni Hrušičan že pri 27 asistencah, zgolj v zadnjih štirih obračunih jih je nanizal kar sedem, na zadnjih 12 tekmah pa je vpisal kar 20 točk.

Zdaj zasedbo Los Angelesa v noči na petek čaka nov domač dvoboj z Minnesoto, ki je resda peta najuspešnejša ekipa zahodne konference, je pa morala na zadnjih štirih tekmah vselej na kolena.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Dallas Stars 3:2 (Anže Kopitar 0+2 v 20 minutah)
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 3:6
New Jersey Devils : Calgary Flames 4:2
New York Rangers : Vancouver Canucks 3:2 - v podaljšku
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 2:3
Montreal Canadiens : Boston Bruins 1:4
Tampa Bay Lightning : Edmonton Oilers 6:4
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 1:4