NHL: novinec Larsson izkoristil odsotnost Kovalčuka

Hokejisti New Jersey Devils so v polfinalu Vzhoda ugnali Philadelphio s 4:1, izkazal se je komaj 19-letni Adam Larsson.

Objavljeno
02. maj 2012 08.47
Posodobljeno
02. maj 2012 09.08
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Philadelphia - New Jersey Devils so se na drugi tekmi konferenčnega polfinala oddolžili Philadelphii za uvodni poraz v medsebojnih dvobojih in prišli do zmage s 4:1. Nepozabno predstavo je prikazal komej 19-letni Adam Larsson, ki si je moral prvo tekmo ogledati s tribun in je lahko le nemočno spremljal poraz svojega moštva po podaljških.

Tokrat pa je novinec ob odsotnosti poškodovanega prvega strelca moštva Ilije Kovalčuka dobil priložnost in jo izkoristil v velikem slogu - v zadnji tretjini je kot prvi načel mrežo Philadelphie in tako dosegel svoj prvi gol v končnici. Po njegovem zadetku so se prebudili še njegovi soigralci, saj so Clarkson (52.), Travis Zajac (55.) in Bryce Salvador (58.) poskrbeli za popoln preobrat.

»Vemo kako je biti v končnici, saj sem si v preteklosti vse tekme ogledal s tribune. Vsi dajo več od sebe. Zavedal sem, da če želim ostati v moštvu, moramo odigrati izjemno,« je po tekmi dejal Larsson.

Na nasprotni strani pa se Jaromir Jagr dobro zaveda, a bodo morali Letalci pričeti izkoriščati prednost igralca več na ledeni ploskvi, kar jim v zadnjem obdobju povzroča precej težav. »To je zagotovo naša težava. Toda ne samo ob "power playju", težave imamo tudi v igri pet na pet. Tokrat so gostje na ledu delovali bolj sveže, vsi pa dobro vemo, da mi nismo igrali dobro.«

Izid lige NHL (konferenčni polfinale):

Vzhod:

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 1:4

(Moštvi sta v zmagah izenačeni na 1:1)