NHL: odličen začetek, slab konec Kopitarjevih Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa pokleknili tretjič zapovrstjo, Anže Kopitar vpisal osmo podajo v sezoni.

Objavljeno
17. december 2014 08.23
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

St. Louis - Potem ko so hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci zmagovalnega naslova iz minule sezone lige NHL, na sinočnjem gostovanju v St. Louisu v 32. minuti vodili z 2:0, ni prav nič dišalo po tem, da bodo morali še tretjič zapored in petič v zadnjih šestih obračunih na kolena, s čimer se le še za las oklepajo osmega mesta v zahodni konferenci, ki še vodi v izločilne boje.

A gostiteljem se je posrečil popoln zasuk. Še pred koncem druge tretjine so prednost Kraljev prepolovili, v zadnjem delu pa bili iz osmih strelov proti Jonathanu Quicku kar štirikrat uspešni (Los Angeles je v tretji tretjini le enkrat sprožil v tekmečev okvir vrat), kar jim je zagotovilo že 21. zmago v sezoni in peto zapored, neporaženi so že vse od Miklavževega večera, ko so morali na kolena na gostovanju v Nashvillu.

Nesporni junak zmage je bil 23-letni ruski desnokrilni igralec Vladimir Tarasenko, ki je sodeloval pri kar štirih od petih golov St. Louisa - tri je zadel (enega ob številčni premoči na ledu, drugega pa 24 sekund pred zadnjim piskom sirene v prazno mrežo), pri enem pa podal. Tako ima zdaj v svoji statistiki te sezone že okroglih 20 golov, kar ga na lestvici strelcev drži na visokem drugem mestu, in 16 podaj, skupaj je torej zbral že 36 točk in je v tem pogledu četrti najuspešnejši igralec lige. Prihodnji zadetek in podaja bosta njegova že jubilejna petdeseta v ligi NHL.

V prvi tretjini gledalci niso videli golov, v drugem pa so Kralji dvakrat zadeli v razmaku šestih minut, obakrat je bil neusmiljeni eksekutor prekaljeni Slovak Marian Gaborik, ki je zdaj pri sedmih golih v sezoni. V drugo je izkoristil igralca več, podal pa mu je slovenski as Anže Kopitar, ki je tako v svojo statistiko vpisal osmo podajo in štirinajsto točko. Hrušičan je sicer na ledu prebil slabih 19 minut in v tem času enkrat sprožil proti vratom Jaka Allena, toda neuspešno. Zdaj Kralje čaka dan počitka, v noči na petek pa »povratni« dvoboj s St. Louisom, toda tokrat v domačem Staples Centru.