NHL: Otočani v boju za končnico odpravili prvake (VIDEO)

Pittsburgh je že nekaj časa varno v končnici, zato se s porazom proti New York Islanders (3:4) ne bo pretirano obremenjeval.

Objavljeno
25. marec 2017 09.03
APTOPIX Lightning Red Wings Hockey
N. Gr.
N. Gr.

Pittsburgh - Junak zmage Otočanov nad drugo najboljšo ekipo lige NBA je bil kapetan John Tavares, ki je že pred dnevi dejal, da bo ekipa prav v zadnjih tekmah pokazala pravi obraz in da še niso vrgli puške v koruzo v boju za mesto v končnici. Po zmagi, za katero ima veliko zaslug tudi vratar Jaroslav Halak, so se Islanders začasno povzpeli na željeno osmo mesto, boj pa bo do konca sezone še zelo napet.

Dallas Stars so s 6:1 povozili tretjo ekipo zahoda San Jose Sharks. Adam Cracknell je za ekipo iz Teksasa dosegel hat-trick, svojega prvega v sedmih sezonah v NHL, in pomagal morskim psom prizadejati peti zaporedni poraz. Hokejisti San Joseja si po novem porazu zdaj delijo prvo mesto v pacifiški skupini skupaj z Anaheimom, ki je tokrat premagal Winnipeg Jets s 3:1.

Šele podaljšek je odločil tekmo v Detroitu, kjer so se zmage z 2:1 v domovanju Red Wings veselili hokejisti Tampe, s čimer so ohranili upanje na končnico vzhodne konference. Odločilni zadetek je dosegel Moskovčan Nikita Kučerov, eden najboljših strelcev v ligi, ki je spretno preusmeril podajo Braydena Pointa po treh minutah in pol igre v podaljšku.

Z zmago se je ekipa Tampa Bay Lightning na vsega točko približala Boston Bruins in New York Islanders v boju za zadnje mesto na vzhodu, ki še vodi v nadaljevanje lige NHL. »On je res pravi strelec. Dandanes si vsak želi le podajati. A za nekatere igralce v ligi imajo ploščki oči in najdejo tudi pot v mrežo. On je eden od njih in ima res dober nos za zadetke. In kadar je ob tem še strelsko nastrojen, gredo ploščki v gol,« je po tekmi dejal trener Tampe Jon Cooper.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo novo tekmo in upanje na končnico odigrali že v noči na nedeljo po srednjeevropskem času, ko v goste prihajajo New York Rangers.

 

IZIDI

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:4 
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 1:2
Dallas Stars - San Jose Sharks 6:1
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 3:1