NHL: Ovečkin se je postavil ob bok Gretzkyju in Gartnerju (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so bili s 3:2 boljši od Philadelphie, Ovečkin pa je s 30. golom sezone dosegel poseben dosežek.

Objavljeno
07. februar 2016 22.53
Posodobljeno
06. februar 2016 23.33
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Washington - Najboljše moštvo lige NHL, Washington Capitals, je na domačem ledu pričakalo Philadelphio in jo premagalo s 3:2.

Pri Washingtonu so bili strelci Matt Niskanen, Dimitrij Orlov in Aleksander Ovečkin, ki je s svojim tridesetim golom sezone dosegel prav poseben mejnik. Odlični ruski napadalec je tako že enajsto zaporedno sezono dosegel vsaj trideset golov, kar je v najmočnejši ligi na svetu uspelo le dvema igralcema, Waynu Gretzkyju (13 sezon) in Mikeu Gartnerju (15).

Gledalci so v prvi tretjini videli en gol. Tega je v 19. minuti dosegel gostujoči hokejist Michael Del Zotto, ki je z leve strani premagal Bradna Holtbyja.

Domačini so izid poravnali v 36. minuti prek Aleksandra Ovečkina. Rus je bil na pravem mestu ob strelu Karla Alznerja in spremenil smer ploščku, tako da je ta presenetil vratarja Steva Masona.

Washington je le 69 sekund kasneje rezultat obrnil v svojo korist. Gol je dosegel Dimitrij Orlov, ki je na modri črti sprejel plošček, preigral Braydna Schenna in z leve strani zadel za 2:1.

Philadelphia se je v igro vrnila v 51. sekundi tretje tretjine, ko so domačini dobili sodniški met v napadalni tretjini, plošček je zletel do Nicka Schultza, ki je hitro sprožil in poravnal izid.

Domačini so hitro odgovorili in v 46. minuti odločili zmagovalca. Mož odločitve je bil Matt Niskanen, ki je v srednji tretjini začel akcijo in se zlahka prebil mimo nasprotnikovih igralcev ter za konec plošček poslal za hrbet Masona.

Washington ima po 51 odigranih tekmah 80 točk, kar je z naskokom najboljši dosežek v metropolitantski diviziji, njegova najbližja zasledovalca sta New York Rangers (63) in New York Islanders (60).

Rezultati lige NHL

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 3:2

Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 2:1 (po kazenskih strelih)

New York Islanders - Edmonton Oilers 8:1