NHL: Panarin s premiernim hat-trickom junak v New Yorku

Chicago Blackhawks so bili v gosteh s 5:3 boljši od New York Rangers, blestel je novinec Artemi Panarin s hat-trickom.

Objavljeno
18. februar 2016 06.50
Posodobljeno
18. februar 2016 07.16
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

New York - Hokejisti Chicaga so ponoči gostovali pri ekipi New York Rangers in se veselili zmage s 5:3.

Osrednje ime tekme je bil novinec Chicaga Artemi Panarin, ki je na svoji 59. tekmi lige NHL dosegel prvi hat-trick, s skupno 57 točkami (22+35) pa je najučinkovitejši med vsemi novinci v ligi.

»Gre za posebnega igralca. Zelo spreten je s ploščkom in ima odličen strel. Veseli me, da je bil nagrajen za svojo dobro igro. Lahko bi rekli, da za nas predstavlja nekakšno darilo, je eden izmed tistih igralcev, ki so presegli pričakovanja, zelo smo zadovoljni, da ga imamo,« je Panarina pohvalil njegov soigralec Patrick Kane.

Prvih enaintrideset minut tekme je bilo v znamenju Chicaga, ki si je priboril dva gola prednosti. Za 1:0 je v 4. minuti zadel Andrew Desjardins, vodstvo pa je v 31. minuti podvojil Panarin, ki je ob številčni premoči zadel z leve strani.

Gostitelji so v naslednjih dvanajstih minutah uprizorili preobrat. Prvi gol New Yorka je v 34. minuti dosegel Kevin Hayes, nato pa sta zadela še Derick Brassard (41.) in Dan Boyle (43.), ki je svojemu moštvu priboril prvo vodstvo na tekmi.

Ob koncu tekme se je razmerje moči ponovno obrnilo na stran gostov. Andrew Shaw je v 50. minuti ob igralcu več izenačil na 3:3, nato pa je odgovornost na svoja ramena prevzel Panarin. Ruski hokejist je v 58. minuti še drugič zadel z igralcem več, potem ko je izkoristil podajo Kanea z desne strani, v 59. minuti pa je z golom v prazno mrežo zaokrožil svoj uspešen večer.

Chicago je z 81 točkami na vrhu centralne divizije, v kateri mu je tesno za petami Dallas (80), tretji je St. Louis (75).

New York Rangers so drugi v metropolitantski diviziji (70), kjer premočno vodi Washington (86), tretji so New York Islanders (66).

Rezultati lige NHL

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens 3:2

New York Rangers - Chicago Blackhawks 3:5

Calgary Flames - Minnesota Wild 3:5