NHL: Panik s premiernim »hat-trickom« pomagal Chicagu do prve zmage sezone

Chicago Blackhawks so na domačem ledu premagali Nashville s 5:3. Levji delež je s tremi goli prispeval Richard Panik.

Objavljeno
16. oktober 2016 08.03
Posodobljeno
16. oktober 2016 08.28
NHL/
M. Ž.
M. Ž.

Chicago - Hokejisti Chicaga so na svoji tretji tekmi sezone dočakali prvo zmago, potem ko so pred domačimi gledalci premagali Nashville s 5:3 (vrhunci v spodnjem videu).

Največje zasluge za prvo zmago je imel 25-letni Slovak Richard Panik, ki je na svoji 29. tekmi lige NHL dosegel premierni »hat-trick«, med njegovimi soigralci pa sta se med strelce vpisala še Brent Seabrook in Nick Schmaltz.

Chicago je domačo tekmo začel izjemno in po zgolj enajstih minutah vodil s tremi goli prednosti. Nik Schmaltz je zadel v sedmi minuti, nato je Brent Seabrook v deveti izkoristil igralca več, na 3:0 pa je z mojstrovino povišal Panik. Ta se je pred golom z lepim obratom otresel branilca Matta Carleja in z backhandom premagal Mareka Mazaneca.

Nashville je odgovoril z dvema zaporednima goloma. Colin Wilson je v 19. minuti znižal na 1:3, zaostanek pa je še dodatno zmanjšal Craig Smith, ki je v 39. minuti zadel z igralcem več.

Gostitelji so v 45. minuti znova pobegnili na dva gola razlike, ko je Panik dosegel svoj drugi gol večera. Nashville se je v 51. minuti približal z golom Viktorja Arvidssona, vendar pa je njegove upe na povratek v 59. minuti razblinil junak tekme Richard Panik.

Prvaki uspešni tudi v drugo

Aktualni prvaki Pittsburgh Penguins so slavili tudi na svoji drugi tekmi nove sezone. Tokrat so v domači dvorani s 3:2 premagali Anaheim (vrhunci v spodnjem videu).

Prvi junak dvoboja je bil domači vratar Marc-Andre Fleury, ki je ustavil 34 izmed 36 strelov na svoja vrata, gole pa so prispevali Ian Coyle, Conor Sheary in Phil Kessel.

REZULTATI LIGE NHL

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5:3

Vancouver Canucks - Calgary Flames 2:1 (po kazenskih strelih)

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4:3 (po kazenskih strelih)

Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 3:2

Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3:2

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:1

Washington Capitals - New York Islanders 2:1

St. Louis Blues - New York Rangers 3:2

Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 4:3 (po podaljšku)

Colorado Avalanche - Dallas Stars 6:5

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2:3

Florida Panthers - Detroit Red Wings 4:1

Minnesota Wild - Winnipeg Jets 4:3