NHL: Parise s hat-trickom avtor preobrata Minnesote

Hokejisti Minnesote Wild so po zaostanku z 0:3 in 1:4 v Coloradu na koncu slavili s 5:4. Tampa Bay stežka prek Philadelphie.

Objavljeno
09. oktober 2015 08.43
HKO-HKN-SPO-PHILADELPHIA-FLYERS-V-TAMPA-BAY-LIGHTNING
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Colorado - Če lahko sodimo po uvodnem kolu nove sezone najmočnejše hokejske lige na svetu, nas čaka nadvse razburljivo tekmovalno leto v ligi NHL. Branilci naslova, hokejisti Chicago Blackhawks so sinoči pokleknili pred New York Rangers, Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so bili brez vsakršnih možnosti proti San Joseju. Izjemni predstavi pa smo bili priča tudi danes, saj so člani Minnesote Wild po zaostanku z 0:3 in 1:4 v Coloradu na koncu slavili s 5:4. S tremi goli je bil junak večera Zach Parise.

Kdo v dvorani Pepsi Center v Denverju bi si po prvih dvajsetih minutah tekme mislil, da lahko domači ljubljenci, hokejisti Colorado Avalanche, zapravijo zmago na uvodu nove sezone. Po že 590. zadetku Jaroma Iginle v ligi NHL v 14. minuti ter golih Erika Johnosona (18.) in Gabriela Landeskoga (19.) v zaključku prvega dela so domači namreč vodili s 3:0 in imeli vse v svojih rokah.

Tudi na prvi zadetek kasneje nezaustavljivega Zacha Parisa v 27. minuti so domači znali odgovoriti in so prek Johna Mitchela vnovič povedli s tremi goli prednosti. A gostov visok poraz ni zanimal. V 6. minuti zadnje tretjine je svoj drugi zadetek najprej zabil Parise, dve minuti kasneje je na 3:4 znižal Nino Niederreiter, Thomas Vanek pa je še pred prehodom v drugo polovico zadnjega dela igre izid izenačil. Šokirani domačini niso mogli verjeti, kaj jih je v dobrih štirih minutah igre doletelo, kar je zgolj minuto kasneje s svojim tretjim zadetkom na tekmi izkoristil Parise in poskrbel za največji preobrat na uvodu letošnje sezone.

Tampa Bay po podaljšku prek Philadelphie

Pestro uvodno tekmo nove sezone imajo za seboj tudi aktualni podprvaki, hokejisti Tampe Bay Lightning. Na njihovem ledu so jim obilico težav povzročali lani skromni Philadelphia Flyers, ki so pokleknili šele po podaljšku, prvem s po zgolj tremi igralci na vsaki strani v zgodovini lige NHL.

V rednem delu se je vse najpomembnejše zgodilo v drugi tretjini, ko so padli tudi vsi štirje zadetki za neodločenih 2:2. Domače je v 22. minuti v vodstvo popeljal Jason Garrison, v 31. je izenačil Matt Read, slabi dve minuti kasneje pa je za preobrat ob igri z igralcem več zadel Brayden Schen. Domačim je dobro minuto in pol pred koncem rednega dela podaljšek zagotovil Ryan Calahan, prav tako z igralcem več.

V dodatku smo prvič v ligi NHL videli v veljavi novo pravilo, da ekipi nastopita zgolj s po tremi hokejisti v polju. Novost je prinesla precej hitrejšo igro in relativno kratek podaljšek, ki ga je v tretji minuti odločil Garrison s svojim drugim zadetkom.

Za uvod poraz Kosmatincev

Slab štart v novo sezono je za hokejisti Boston Bruins, ki so doma utrpeli poraz z Winnipeg Jets s 6:2, sploh prvega proti tem nasprotniku po letu 2007. Kosmatince so pokopali zadetki kar šestih različnih hokejistov, ki so prekinili niz trinajstih zaporednih porazov v Bostonu.

V Buffalu so Ottawa Senators premagali domače Sabres s 3:1, v Nashvillu so slavili domači Predators, ki so z 2:1 ugnali Carolina Hurricanes. Igralci St. Louis Blues so doma s 3:1 premagali Edmonton Oilers, hokejisti Dallas Stars pa so bili s 3:0 boljši od Pingvinov iz Pittsburgha.

Izidi:

Boston Bruinsa  - Winnipeg Jets 2:6

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 1:3

Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 3:2 (podaljšek)

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 2:1

St. Louise Blues - Edmonton Oilers 3:1

Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 3:0

Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4:5