NHL: Pearson in Enroth junaka zmage Kopitarjevih Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na domačem ledu z 2:0 odpravili zasedbo Buffala za še četrto zaporedno zmago.

Objavljeno
28. februar 2016 09.17

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa se mlademu, 23-letnemu levokrilnemu napadalcu Tannerju Pearsonu in rezervnemu švedskemu vratarju Jhonasu Enrothu lahko zahvalijo, da so se sinoči v domačem Staples Centru dokopali do 37. zmage v sezoni lige NHL, potem ko so z 2:0 odpravili zasedbo Buffala. Kralji so bili uspešni četrtič zapovrstjo, s čimer so se utrdili na četrtem mestu razpredelnice zahodne konference, pred prvim zasledovalcem Anaheimom imajo lepe štiri točke naskoka, od morebitnega izpada iz izločilnih bojev pa jih loči že kar 14 točk.

Buffalo možnosti za preboj v končnico praktično nima več, saj za osmim mestom vzhodne konference zaostaja že 13 točk. Sinočnja zmaga gostiteljev je bila zaslužena, čemur pritrjuje razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 35:23. Čuvaj mreže poražencev, Šved Robin Lehner, se je izkazal s 33 obrambami, njegov rojak na nasprotni strani Enroth pa je imel precej manj dela, a je še drugič v sezoni (in sedmič v karieri onstran »luže«) zaklenil mrežo, potem ko je tokrat dobil prednost pred izkušenejšim Jonathanom Quickom, ki je v zadnjih petih obračunih prejel zgolj sedem zadetkov.

Drugi junak dvoboja pa je bil torej Pearson, ki je dosegel oba gola, po enega v drugi in tretji tretjini, in je zdaj v sezoni pri desetih zadetkih. Slovenski as Anže Kopitar je na ledu prebil 19 minut in pol, v tem času lastne statistike ni oplemenitil, enkrat je ustrelil proti nasprotnikovemu golu, je pa moral že v šesti minuti na prestajanje dveminutne kazni po prekršku nad Johanom Larssonom. Zdaj Kralje že v noči na jutri - ob 3. uri - čaka gostovanje pri sosedu na razpredelnici Anaheimu, ki je v zadnjem obdobju še uspešnejši od njih, saj je vpisal kar sedem zmag zapovrstjo.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Buffalo Sabres 2:0 (Anže Kopitar 0+0 v 20 minutah)
Philadelphia Flyers : Arizona Coyotes 4:2
Columbus Blues Jackets : Florida Panthers 4:3 - po kazenskih strelih
Nashville Predators : St. Louis Blues 5:0
Pittsburgh Penguins : Winnipeg Jets 4:1
Dallas Stars : New York Rangers 2:3
Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 4:1
Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 3:5
Calgary Flames : Ottawa Senators 4:6