NHL: Pearson junak zmage Kraljev v podaljšku, Kopitar počival

V ligi NHL so hokejisti Los Angelesa z 2:1 premagali Nashville. O poškodbi Anžeta Kopitarja nič novega.

Objavljeno
21. februar 2016 09.07
Š. Ro.
Š. Ro.

Nashville - Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo v gosteh z 2:1 po podaljšku premagalo Nashville Predators. Zmago v Bridgestone areni je Kraljev po dobri minuti podaljška zagotovil Tanner Pearson in postal tako tudi glavni junak tekme.

Pearson je sprejel podajo Aleca Martineza in premagal vratarja Pekko Rinneja za svoj osmi gol v sezoni. V prvi tretjini je sicer Los Angeles v vodstvo po podaji Dwighta Kinga popeljal Jake Muzzin, za Nashville je 26 sekund pred koncem prvega dela ob igri z igralcem več izenačil Ryan Ellis.

»V podaljških že vso sezono dobro igramo. Znova smo prikazali dobro borbo in odlično je, da smo niz gostovanj zaključili z zmago,« je po tekmi dejal ključni igralec za zmago Pearson. S 33 obrambami se je izkazal Jonathan Quick, Kralji pa so razmerje v zmagah v podaljšku zdaj povišali že na 9-2.

Kralji so tako končali niz sedmih gostovanj (3-3-1), na katerem pa so izgubili slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Hrušičan se je poškodoval ob porazu proti St. Louisu. Gre za poškodbo spodnjega dela telesa, njegovo stanje spremljajo iz dneva v dan. Kdaj se bo vrnil na led, še ni znano. Poleg Kopitarja je kraljem manjkal še Marian Gaborik, ki je zaradi poškodbe moral izpustiti že četrto tekmo.

To je bila 34. zmaga sezone za vodilno moštvo pacifiške skupine. Nova tekma Kralje čaka v noči na sredo, ko v goste prihaja Calgary.


NHL:

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 2:4

Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3:2 (kazenski streli)

Washington Capitals - New Jersey Devils 4:3

Dallas Stars - Boston Bruins 3:7

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 2:3

Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 4:5 (podaljšek)

Florida Panthers - Winnipeg Jets 3:1

Nashville Predators - Los Angeles Kings 1:2 (podaljšek)
(Anže Kopitar zaradi poškodbe ne igra za Los Angeles)

Arizona Coyotes - St. Louis Blues 4:6