NHL: peta zaporedna zmaga Vancouvra, New Jersey dobil derbi s Pittsburghom

Moštvo Vancouver Canucks je s 5:1 premagalo Calgary, New Jersey Devilsi so za četrto zaporedno zmago ugnali Pittsburgh (3:1).

Objavljeno
10. februar 2013 09.09
HKN-161173720
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Calgary - Trenutno najbolj »vroče« moštvo lige NHL, Vancouver Canucks, je ponoči premagalo - ironično - Calgary Flamese (5:1), kar je bila za goste že peta zaporedna zmaga (vrhunci v spodnjem videu).

Po prvi tretjini je bolje kazalo domačim, ki so z golom Leeja Stempniaka v 19. minuti vodili z 1:0, a so nato nadaljnih pet golov dosegli gostje. Dvakrat je v polno zadel Jordan Schroeder, za katerega sta bila to prva gola v ligi, po enega pa so dodali Alexandre Burrows, Kevin Bieksa in Chris Higgins.

»Pri prvem golu se mi je zdelo, da je plošček za prečkanje golove črte potreboval kar minuto, nato pa sem začutil olajšanje. Po osmih tekmah sem dosegel prvi gol in imam občutek, kot da sem se znebil velikega bremena, saj si res želiš doseči prvi gol v karieri,« je dejal Schroeder, ki je v 30. minuti zadel za 2:1, nato pa v 56. postavil tudi končni izid 5:1.

New Jerseyju derbi s Pittsburghom

V New Jerseyju so se pomerili rivali atlanske dizivije, domači Devilsi in gostujoči Penguinsi iz Pittsburgha. Dvoboj, ki so ga zaznamovale števile izključitve - moštvi sta imeli skupaj kar 16-krat igralca več na ledu, - so s 3:1 dobili domači.

Pri gol na tekmi je dosegel Pittsbrugh, ki mu je vodstvo že v drugi minuti zagotovil Brandon Sutter. Domači so izenačili v 37. minuti prek novinca Stefana Matteaua, ki je dosegel prvi gol v ligi NHL. Zadnja tretjina je bila popolnoma na strani Vragov, ki so tekmo odločili z goloma Adama Henriqueja (51. minuta) in Bobbyja Butlerja, ki so tako prekinili niz petih zaporednih zmag nasprotnikov.

New Jersey je po sedmi zmagi sezone na prvem mestu Vzhoda (17 točk), Pittsburgh je četrti (16). Moštvi se bosta že danes ponoči znova srečali, le da bo v vlogi gostitelja Pittsburgh.

Detroit uspešnejši od Edmontona

Hokejisti Detroita so v noči s sobote na nedeljo gostili Edmonton in slavili s tesnim izidom 2:1. Edini strelec gostov je bil Justin Schultz, pri domačih pa sta zadela Pavel Datsjuk in Niklas Kronwall. Med hokejisti Detroita še naprej ni Jana Muršaka, ki okreva po poškodbi rame.

Izidi

Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 2:1

(Jan Muršak ni igral za Detroit)

San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 0:1 (po kazenskih strelih)

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 3:1

Ottawa Senators - Winnipeg Jets 0:1

St. Louis Blues - Anaheim Ducks 5:6 (po kazenskih strelih)

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4:3 (po podaljšku)

Washington Capitals - Florida Panthers 5:0

Minnesota Wild - Nashville Predators 2:1 (po podaljšku)

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 0:6

New York Islanders - Buffalo Sabres 2:3

Vancouver Canucks - Calgary Flames 5:1

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning (prestavljeno)