NHL: peti zaporedni poraz rdečih kril

V ligi NHL je sinoči moštvo Jana Muršaka, Detroit Red Wings, doživelo poraz proti Washingtonu (3:5).

Objavljeno
20. marec 2012 08.51
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Detroit - Sinoči je na ledenih ploskvah v ligi NHL zaigral le Jan Muršak in pred domačimi gledalci doživel nov poraz svojega moštva. Detroit je namreč proti Washingtonu izgubil s 3:5 in tako doživel že svoj peti zaporedni poraz in že sedmega v osmih srečanjih. Washingston se je z zmago vrnil v igro za končnico.

Za Detroit je dva zadetka dosegel Aleksej Ovečkin, slovenski hokejist pa je na ledu prebil dobrih sedem minut in enkrat sprožil strel na nasprotna vrata.

Washington je že po 20 minutah vodil 3:0. »To je bila verjetno najboljša tretjina, ki smo jo odigrali v celem letu. Po prvi četrtini sem razmišljal, To je Washington Capitals. Tako lahko igramo,« je po tekmi navdušeno razložil Jason Chimera.

Bolj nerazpoložen je bil po tekmi branilec Detroita Niklas Kronwall: »Ne smemo sedeti in se smiliti sami sebi. Tako ne bomo prišli nikamor. Moramo najti način, kako se spet sestaviti kot ekipa in iti naprej, moramo misliti pozitivno.«

Za zmagovalno moštvo so se poleg Ovečkina med strelce vpisali še Mike Knuble, Keith Aucoin in Chimera, Aleksander Semin in Marcus Johansson sta vsak po dvakrat podala za gol, Branden Holtby pa je zbral 30 obramb. Za rdeča krila so zadeli Kyle Quincey, Todd Bertuzzi in Danny Cleary, Brendan Smith pa je vpisal dve podaji.

Na končnico upa sicer najboljši slovenski hokejist v NHL Anže Kopitar, ki se z Los Angelesom poteguje za osmo mesto na zahodni lestvici. Njegov tekmec za zadnje mesto Anaheim je sinoči v gosteh premagal San Jose (5:3).

New Yorka je dobil lokalni derbi z New Jerseyjem (4:2) in je tako druga ekipa ob St. Louis na zahodu z zagotovljenim mestom v končnici.

Izidi:
Detroit Red Wings - Washington Capitals 3:5
(Jan Muršak je igral 7:43 minut za Detroit)
New York Rangers - New Jersey Devils 4:2
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 8:0
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 3:7
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 2:0
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 3:5